BILDESERIE: Se bildene av rasblokka

KAOTISK: Redningsmannskaper arbeidet i morgentimene ved boligblokken som kollapset i Fjelltunveien i Ålesund natt til onsdag. (Bilde: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX)
FARLIG: Røyk og damp velter ut fra boligblokken som kollapset i Fjelltunveien i Ålesund natt til onsdag. (Bilde: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX)
RØYK SIVET UT: Onsdag morgen oppsto kraftig røykutvikling fra boligblokken som kollapset i Fjelltunveien i Ålesund natt til onsdag. (Bilde: Svein Ekornesvåg / SCANPIX)
Snittegning av boligblokken i Ålesund. Fjellet bak blokka er av gneis, normalt en hard og stabil bergart.
Gjennomskåret snittegning av blokken i Fjelltunvegen i Ålesund. Blokken er bygget med trappegang mot fjellveggen som raste ut.
GASSFARE: Brannvesenet sprøytet onsdag formiddag vann på boligblokken som kollapset i Ålesund natt til onsdag. En lekk gasstank i kjelleren gjorde at faren for eksplosjon var stor. (Bilde: Sara Johannessen / SCANPIX)
BLIR DYRT: Store ødeleggelser på boligblokken som kollapset i Fjelltunveien i Ålesund natt til onsdag. (Bilde: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX)
RASTE SAMMEN: Onsdag morgen oppsto kraftig røykutvikling fra boligblokken som kollapset i Fjelltunveien i Ålesund natt til onsdag. (Bilde: Svein Ekornesvåg / SCANPIX)
KUNNE EKSPLODERE: Brannvesenet sprøytet onsdag formiddag vann inn i boligblokken som kollapset i Ålesund natt til onsdag. En lekk gasstank i kjelleren gjorde at faren for eksplosjon var stor. (Bilde: Sara Johannessen / SCANPIX)
VAR USIKKER: Politi og redningsmannskaper utenfor boligblokken i Fjelltunveien i Ålesund som kollapset natt til onsdag. (Bilde: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX)
KAN DETTE VÆRE ÅRSAKEN?: Et ras på baksiden av bygningen kan være årsaken til at en boligblokk i Fjelltunveien i Ålesund kollapset natt til onsdag. (Bilde: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX)
HEKTISK: Redningsmannskaper arbeidet i morgentimene ved boligblokken som kollapset i Fjelltunveien i Ålesund natt til onsdag. (Bilde: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX)
PÅ GOD AVSTAND: Brannvesenet sprøytet onsdag formiddag vann på boligblokken som kollapset i Ålesund natt til onsdag. En lekk gasstank i kjelleren gjorde at faren for eksplosjon var stor. (Bilde: Sara Johannessen / SCANPIX )
Boligblokken i Fjelltunveien 31i Ålesund er markert med rød knappenål i dette hybridkartet. (Bilde: Gulesider.no)

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå