BILDESERIE: Osebergskopi bygges

FELLES LØFT: Innsatsen har vært stor, både fra ansatte og mange frivillige. I slutten av september la man sjette bordgang (av 12) på skipet. Geir Røvik, Thomas Finderup og de øvrige båtbyggerne sier at de blir flinkere for hver bordgang som kommer på plass. (Bilde: Fredrik Drevon)
VIKINGPORNO: Utskjæringen fra Osebergskipet viser en kvinne i utfordrende positur. Geir Røvik tror dette er hovgydjen som ble gravlagt ombord. (Bilde: Fredrik Drevon)
TREDJE KOPI: Den tredje kopien av Osebergskipet bygges med arkeologisk korrekte metoder. (Bilde: Fredrik Drevon)
KLØYVING: Slik laget man planker før sagens tid. (Bilde: Fredrik Drevon)
VISDOMSORD: I arbeidsbrakka til gjengen som bygger Osebergskipet finner man denne dype innsikten. (Bilde: Fredrik Drevon)
DETALJERT: Stiftelsen nytt Osebergskip forteller at "Treskjæringsarbeidet er basert på nøyaktig laserscanning av originalen. Resultatene er i sin tur overført til tegninger ved Vikingskipshuset i Oslo under ledelse av treskjærermester Bjarte Aarseth. Disse tegningene er så i sin tur benyttet som máler for arbeidet med det nye Osebergskipet. Osebergfunnet inneholder noen av de mest forseggjorte treskjærerarbeider vi overhodet kjenner til fra vikingtiden. Det er beregnet at treskjærerarbeidet bare på selve skipet vil kreve over ett årsverk." (Bilde: Fredrik Drevon)
PAUSE: Vikingene tar en velfortjent pause i det harde arbeidet. (Bilde: Fredrik Drevon)
LINDAHLPLAN: I Tønsberg bygges historiens første arkeologisk korrekte Oseberg-kopi. (Bilde: Fredrik Drevon)
TOMMESTOKK: Vikingene bruker moderne redskaper kun i nødstilfelle. Armbåndsuret er trolig heller ikke fra Oseberg-funnet. (Bilde: Fredrik Drevon)
HALS: Her tilpasses et halsbord. (Bilde: Fredrik Drevon)
SPANJOLER: I bakgrunnen ser vi Oseberg-prosjektets frivillige turistguide, Holly Hollins, ledsage en gruppe spanske turister. (Bilde: Fredrik Drevon)
ØKS: I arbeidet brukes sylskarpe vikingøkser. (Bilde: Fredrik Drevon)
NJÅRD: Havguden Njård passer på byggeplassen. (Bilde: Fredrik Drevon)

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå