BILDESERIE: Kontraster for alle på sjøen

PUSSIG KOMBINASJON: Hydrolift C-32 Sun RR har 1450 hester i hekken og karbon i skroget. Designer Bård Eker lover 95 knop, men har likevel gjort plass til soldekk på nyvinningen. (Bilde: Espen Zachariassen)
ROLIG: Snekka Maril 625 er fra Nederland og oser av tradisjonell båtkos. Maksimalt 29 hk i kassa fordrer at du har tid til å være på sjøen. (Bilde: Espen Zachariassen)
SAMLET: I dashen på en Drive boats hardtop 66 er alle instrumenter samlet i plotterskjermen. (Bilde: Espen Zachariassen)
ROMSLIG: Med drøyt 10,6 meters skrog har du romslig med plass om bord i Windy 35 Khamsin. Men du får ikke like mye boltreplass som i en leilighet du må gi 2,8 millioner kroner for. (Bilde: Espen Zachariassen)
NESTEN ÅPEN: Båter av typen bow rider (til høyre) øker i popularitet. Fritidsskipperne setter pris på at det er lettere å legge til, som med en skjærgårdsjeep (de to til venstre), samtidig som det er mulig å krype i le bak vindskjerm og under en kalesje. (Bilde: Espen Zachariassen)
DETALJER: Kalesjegarasje er ingen nyhet, men det er en behaglig detalj å se hvordan bøyler og tekstiler kan legges vekk når solen skinner. (Bilde: Espen Zachariassen)
ØKONOMI: Mindre utslipp og rimeligere kjøring står høyt listen hos motorprodusentene. Hondas nye 115 hester har samme blokk som 150-hesteren, men veier mindre enn forgjengeren. Blast-funksjonen får båten raskere opp i optimal fart, Ecomo reduserer forbruket med rundt 20 prosent. (Bilde: Espen Zachariassen)
MER: Men er du ikke så opptatt av utslipp, kan du hygge deg med noen flere inntrykk av nyvinningen C-32 Sun RR fra Hydrolift. Fargevalget på interiøret skiller seg ut fra mengden. (Bilde: Espen Zachariassen)
STEP: Hydroliften har et to-step skrog med v-bunn. Step-ene skaper luftlommer under skroget, som gir mindre motstand og høyere fart. (Bilde: Espen Zachariassen)
HEMMELIG: Bård Eker og Hydrolift satser på folk med solid lommebok med sin nye båt. Han har ikke fortalt noen om den før visningen på Sjøen for alle, så det har følgelig ikke kommet noen bestillinger ennå. Prisen er drøyt 4,6 millioner kroner. (Bilde: Espen Zachariassen)

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå