BILDESERIE: Høydepunkter fra IFA

Årets IFA var preget av energieffektive hvitevarer, smarte 3D-TV-er, ultrabooks og nettbrett. (Bilde: Stein Jarle Olsen)
Acer var blant tre produsenter som lanserte ultrabook på IFA - sammen med Toshiba og Lenovo. (Bilde: Stein Jarle Olsen)
Samsungs Chromebook bruker Chrome OS, veier 1,48 kilo og har opptil 8 timers batteritid. (Bilde: Stein Jarle Olsen)
Koreanernes Series 7 Slate PC har derimot Windows 7, Core i5-prosessor, veier 890 gram og kommer med en egen stylus. (Bilde: Stein Jarle Olsen)
Series 7 er Samsungs nye "premium"-PC, med såkalt Max screen. Det betyr at rammene er så tynne at du får plass til en 14-tommers skjerm i det som tradisjonelt har vært skallet til en 13-tommer. (Bilde: Stein Jarle Olsen)
Samsung lot besøkende på messa posere i et eget fotostudio for å demonstrere kapabilitetene til selskapets nye kamera NX200. (Bilde: Stein Jarle Olsen)
Samsung Galaxy Note var en av de største mobilnyhetene på IFA. Den har hele 5,3-tommers skjerm, dobbeltkjernet 1,4 GHz-prosessor og hele 1280x800 i oppløsning. (Bilde: Stein Jarle Olsen)
"Kein Verkauf in Deutschland" - Samsung opplyste tidlig at Galaxy Tab 7.7 ikke vil være til salgs i Tyskland med det første. Senere måtte de fjerne brettet helt fra IFA, etter at en ny rettsordre kom fra Düsseldorf i sammenheng med Apples søksmål. (Bilde: Stein Jarle Olsen)
Overlegg til Apples Magic Trackpad fra Mobee, som sammen med programvare til Mac gir deg piler og numerisk tastatur på trackpaden. (Bilde: Stein Jarle Olsen)
Lenovo sparte ikke på noe da de lanserte sin nye ultrabook. Her sammen med selskapets to ferske tablet-er. (Bilde: Stein Jarle Olsen)
Ideapad U300S skal ha åtte timers batteritid, veier 1,34 kilo og er 14,9 millimeter tykk. (Bilde: Stein Jarle Olsen)
Toshibas ultrabook var trygt plassert i en monter. (Bilde: Stein Jarle Olsen)
Toshibas ferske Android-brett AT200 markedsføres som verdens tynneste og letteste 10,1-tommer-brett. Brettet er bare 7,7 millimeter tykt og veier 558 gram. (Bilde: Stein Jarle Olsen)
Taiwanske AIWI har utviklet et system som lar deg gi bevegelseskommandoer til spillkonsollen fra iPhone eller en Android-telefon, noe de demonstrerte med Street Fighter. Det så ikke ut til å fungere spesielt bra. (Bilde: Stein Jarle Olsen)
Lite nytt å melde fra Geneva, men vi synes likevel valnøttproduktene deres er så pene at vi velger å ta dem med. (Bilde: Stein Jarle Olsen)
Lekre hodetelefoner for de fargeglade fra Urbanears. (Bilde: Stein Jarle Olsen)
Mange har store forventninger til Sonys Tablet P. Vi likte hvor lett og håndterbart det var, men synes kanskje kvalitetsfølelsen var noe lav. (Bilde: Stein Jarle Olsen)
Sonys nye tablet har form nesten som en sammenbrettet avis. (Bilde: Stein Jarle Olsen)
Sonys andre brett, Tablet P, er også av den mer uvanlige sorten. Det har to skjermer med 1024x480 oppløsning, og skal være optimalt blant annet til lesing. (Bilde: Stein Jarle Olsen)
Sony viste også frem sin nye spillkonsoll Playstation Vita. (Bilde: Stein Jarle Olsen)
Ny Sony Reader med wifi-støtte og seks tommers skjerm. (Bilde: Stein Jarle Olsen)
Bowers&Wilkins lanserte nylig sine nye øreplugger C5, og brukte IFA til å vise dem frem. Vi håper å se dem på testbenken snart. (Bilde: Stein Jarle Olsen)
Panasonic lanserte nye Lumix-kameraer og annonserte at de jobber med et kompaktkamera med 3D-støtte. (Bilde: Stein Jarle Olsen)
Hvem lanserer vel Panasonics produkter bedre enn noen vakre blondiner? I tillegg til Lumixene lanserte selskapet et nytt semiproft videokamera og nye premiumobjektiver til sine Micro Four Thirds-kameraer. (Bilde: Stein Jarle Olsen)
Panasonic og Olympic Broadcasting Services annonserte at neste års OL i London i stor grad skal sendes i 3D. (Bilde: Stein Jarle Olsen)
Trådløse designhøyttalere fra Parrot. (Bilde: Stein Jarle Olsen)
Flatt og fargerikt fra Yamaha. (Bilde: Stein Jarle Olsen)
Boomblasteren er ikke død! Her fra Pioneer. (Bilde: Stein Jarle Olsen)
Minimalt minimalistiske høyttalere fra Pure Acoustics. (Bilde: Stein Jarle Olsen)
Tivoli Audio lanserte to nye modeller av sine populære radioer på IFA. Her nye PAL+, med DAB-, DAB+-, DMB- og FM-støtte. (Bilde: Stein Jarle Olsen)
Lekre retroradioer fra PURE. (Bilde: Stein Jarle Olsen)
Sennheiser lanserte en drøss nye modeller av de fleste av sine budsjett- og mellomklassehodetelefoner. (Bilde: Stein Jarle Olsen)
Både fargerikt og glossy fra Kenwood. (Bilde: Stein Jarle Olsen)
Samsungs robotstøvsugere har blitt markant mindre siden starten. Årets modell krympes enda noen centimeter. (Bilde: Stein Jarle Olsen)
Samsung vasker med luftbobler, og hevder å kunne spare 70 prosent av energien som går med til vasking. (Bilde: Stein Jarle Olsen)
Bosch hadde rett og slett satt opp noen digre isklumper for å reklamere for sine hvitevarer med energiklasse A+++. (Bilde: Stein Jarle Olsen)
Og ja, det var ekte is. (Bilde: Stein Jarle Olsen)
Samsung og iRobot ser ut til å få konkurranse på robotstøvsugerfronten. Her LGs nye variant, kalt Hom-Bot. (Bilde: Stein Jarle Olsen)
Gorenjes retrokjøleskap er fortsatt lekre. (Bilde: Stein Jarle Olsen)

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå