BILDESERIE: Høstens toppspill

BIOSHOCK: Fantastiske Bioshock har lenge vært ute til PC og Xbox 360. Førstkommende fredag, altså 17. oktober, kommer det også til Playstation 3. I Bioshock havner du i undervannsbyen Rapture, og må slåss mot haugevis av forvirrede innbyggere, såkalte splicers. Svært stemningsfullt, og ikke minst nervepirrende. Spillet har 18-årsgrense.
PRO EVOLUTION SOCCER 2009: FIFA-seriens fremste utfordrer kommer i ny utgave i høst. PC og Playstation 3 er først ut 17. oktober, men det kommer også versjoner til Playstation 2, Xbox 360, Wii og PSP. Konami har blant annet signert en avtale med UEFA om bruk av Champions League i spillet, og både Liverpool og Manchester United er med som lisensierte lag.
FAR CRY 2: Far Cry var en grafikkrevolusjon da det kom i 2004, og har solgt over millionen på verdensbasis. Oppfølgeren tar deg med til Afrika, og produsent Ubisoft lover over 50 kvadratkilometer landskap å utforske, en haug med våpen og kjøretøy og en fysikkmotor som lager svært realistiske effekter. Spillet kommer til PC, PS3 og Xbox 360, og er ute 23. oktober.
FABLE 2: Da Peter Molyneux og hans Lionhead Studios lanserte Fable i 2004, skjedde det med brask og bram. Molyneux lovte gull og grønne skoger, og det var ikke måte på hvor bra Fable skulle være. Resultatet var kanskje ikke helt slik, men Fable var likevel et bra spill. Nå er oppfølgeren klar, og Molyneux har igjen lovt mye. Det gjenstår å se hvor mye han denne gang klarer å holde. Spillet er i alle fall i butikkene 24. oktober, eksklusivt til Xbox 360.
MANHUNT 2: Manhunt 2 er det smågroteske spillet som blant annet i Storbritannia ble forsøkt forbudt utgitt fordi filmtilsynet i landet mente spillet kunne være skadelig for brukerne. Grusomt eller ei, spillet er i butikkene i slutten av oktober, til Wii, PSP og PS2.
FALLOUT 3: Fallout 3 er Bethesdas nye rollespill. Bethesda er selskapet bak megasuksessen The Elder Scrolls IV: Oblivion, og det ryktes at Fallout 3 følger i Oblivions fotspor. Handlingen i spillet finner sted i og rundt et postapokalyptisk Washington DC i år 2277, 30 år etter Fallout 2. Spillet kommer til PC, PS3 og Xbox 360 31. oktober.
KING'S BOUNTY: THE LEGEND: King¿s Bounty kom ut i 1990, og var forgjengeren til den kritikerroste Heroes of Might and Magic-serien. Det kommer nå i ny utgave, noe som ser ut til å være en slags trend blant høstens spillutgivelser. Dette er et turbasert spill et sted mellom eventyr-, strategi- og rollespillsjangerne, og spilleren får kontroll over en mektig helt som kan rekruttere monstre og andre kompanjonger til å hjelpe seg. Spillet er i butikkene innen månedsskiftet oktober-november.
MIRROR'S EDGE: Svenske Digital Illusions har tidligere laget Battlefield-serien, og er snart klare med sitt nyskapende Mirror¿s Edge. Her spiller du runneren Faith, som fungerer som budbringer for undergrunnsmiljøer som vil gjøre opprør mot myndigheter og annen korrupt overmakt. Produsenten har lovet en helt ny spillopplevelse, og sniktitter fra ulike publikasjoner verden rundt har lovet svært godt. Spillet lanseres for PS3 og Xbox 360 13. november, og vil komme til PC i første kvartal 2009.
WII MUSIC: Wii Music er det siste spillet i Nintendos Wii Series, og skal kunne simulere seksti forskjellige instrumenter ved hjelp av Nunchuk, Wiimote og Wii Balance Board, kjent fra Wii Fit. Spillet skal være ekstremt lettfattelig, og vil være i butikkene 14. november.
THE LEGEND OF SPYRO: DAWN OF THE DRAGON: Det tredje spillet I The Legend of Spyro-serien. Spillet er det første hvor Spyro kan fly når som helst, og har en samarbeidsmodus hvor Spyro kan jobbe sammen med en annen drage, Synder. Spillet kommer til Playstation 2, Playstation 3, Nintendo Wii, DS og Xbox 360 14. november.
TOMB RAIDER: UNDERWORLD: Underworld er det åttende spillet om Lara Croft, og vil fortsette der Tomb Raider: Legend slapp. Kreativ leder Erik Lindström har blant annet sagt at der det før var separat klatring, skyting og problemløsning, vil alt i Underworld være sammenvevd. Spillet kommer til alle plattformer utenom Playstation Portable, og det ryktes også at det vil komme en mobilversjon. Ute 21. november.
LORD OF THE RINGS: CONQUEST: Et nytt actionspill basert på Ringenes Herre-filmtrilogien, som vil bruke Howard Shores musikk fra filmene. Du kan spille både som god og ond ¿ den gode historien følger filmene, mens den onde vil dreie seg rundt hva som ville skjedd om Frodo aldri hadde ødelagt ringen. Spillet kommer til PC, PS3 og Xbox 360 i løpet av høsten, sannsynligvis i slutten av november.
Trackmania DS: Trackmania-serien har fått masse skryt for sitt vanedannende gameplay, og har blant annet vært tilgjengelig i en gratisutgave som har fått stor utbredelse på nettet. Blant annet har muligheten til å bygge egne kjørebaner gjort spillet populært, og nå kommer Trackmania i en Nintendo DS-utgave. Den skal være i butikkene i november.
DEAD RISING: CHOP TILL YOU DROP: Xbox 360-klassikeren Dead Rising kommer snart I en Wii-utgave med støtte for Nintendo-konsollens bevegelsesfølsomme kontrollere. Spillet, som har fått det noe småharry navnet ¿Chop till you drop¿, lar deg innta rollen som fotojournalist Frank West, som prøver å finne ut hva som har skjedd på et zombieinfisert kjøpesenter i byen Willamette. Wii-versjonen har gått vekk fra den tidsavhengige historiefortellingen fra den originale utgaven, men lar deg heller utføre oppdragene i ro og mak. Spillet skal være ute før nyttår.
SINGSTAR ABBA: Filmmusikalen Mamma Mia har igjen brakt ABBA tilbake i rampelyset, og snart kommer også en Singstar-versjon med de populære svenskene. Spillet vil ha mellom 20 og 30 låter fra bandets hitrekke, og kommer ikke overraskende til både PS2 og PS3, i god tid før julesalget.
THE SIMS 3: Mange småjenter (og en hel rekke andre, skal vi tro salgstallene til de foregående spillene) vil nok hyle av tanken på at The Sims 3 kommer i butikkene ikke veldig langt ut på nyåret. Nytt er blant annet at nabolagene nå er sømløse, altså at verden ikke bare består av huset ditt, men også nabohusene og resten av byen. Karakter-skaperen er også utvidet med et større antall justeringsmuligheter. The Sims 3 skal være i butikkene 19. februar, og vil også komme i en iPhone-versjon.
RESIDENT EVIL 5: Skrekksuksessen Resident Evil kommer også med et nytt spill om ikke veldig lenge. 13. mars er datoen, og zombieskyteren vil denne gang kunne spilles i samarbeidsmodus, enten over internett eller i splitscreen på én og samme TV. Produsent Jun Takeuchi har lovet at zombiene vil ha nærmest menneskelig intelligens, selv om det muligens er noe man må ta med en klype salt. Spillet kommer til både PS3 og Xbox 360, etter at Microsoft nok betalte en anseelig sum for å få spillet vekk fra Sonys eksklusivitet.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå