BILDESERIE: Her er det nye regjeringsbygget

IKKE RIVING: Deler av regjeringsbygget ser mer ut som en rivingstomt enn en byggeplass. (Bilde: Joachim Seehusen)
UFERDIG: Det ser mer ut som en rivingstomt enn som en byggeplass. Til venstre det eldste eksisterende bygget, til høyre det halvferdige 10 år gamle bygget. (Bilde: Joachim Seehusen)
TRANGT: Byggegropen for det nye regjeringsbygget som kommer opp i Teatergata 9 byr på utfordringer. På den ene siden løper Hammersborgtunnelen, på den andre siden ligger Ibsen P-hus og midt i mellom skal det bygges en kulvert inn mot øvrige regjeringsbygg i området. (Bilde: Joachim Seehusen)
NATURLIG: Byggegropen for nybygget er det eneste som minner om en naturlig byggeplass på R6. (Bilde: Joachim Seehusen)
ALT MED MÅTE: Bevaringen har sine grenser. I dette store flotte rommet skal det inn moderne cellekontorer for departemental ekspertise, forteller Jan Fagerhaug. (Bilde: Joachim Seehusen)
TAR FORM: Toppetasjen i Keysersgate 6 begynner langsomt å ta form. Lettvegger kommer opp, vinduer settes inn. Bygget har stått halvferdig i ti år. (Bilde: Joachim Seehusen)
UTSIKT: De som får kontor i toppetasjen i Keysersgate 6 kan se rett bort til statsministerens kontor. (Bilde: Joachim Seehusen)
VOKSER: Byggegropen til nybygget vokser raskt igjen. Det første dekket er allerede støpt, og til sommeren renger byggeledelsen med å ha nådd bakkeplanet. (Bilde: Joachim Seehusen)
OVERRASKELSER: Under et tynt lag puss dukker det opp fin mosaikk. Eller mosaikk som en gang var fin. Nå skal den restaureres. (Bilde: Joachim Seehusen)
SKINNET BEDRAR: Søylene i Keysersgate 8 ser solide og sterke ut. Men det er bare utenpå . (Bilde: Joachim Seehusen)
HØNSENETTING. Bak kledningen viser det seg å være spinkle hule betongsøyler, armert med hønsenetting. (Bilde: Joachim Seehusen)
NAKNE: Uten forblendingen ser de gamle søylene ikke på langt nær så ærverdige og solide ut. (Bilde: Joachim Seehusen)
ANSIKTSLØFTING: Forblendingen ligger klar for en skikkelig ansiktsløfting før de igjen monteres over de bærende søylene - etter at de er forsterket og fornyet for dagens krav. (Bilde: Joachim Seehusen)
KOMPETANSE: Dette taket må males om av kyndige fagfolk. Det blir stadig vanskeligere å finne norske håndverkere som behersker restaurering av eldre kunsthåndtverk. Ofte må man utenlands for å finne ekspertisen. (Bilde: Joachim Seehusen)
VAREVINDUER: Disse originale vinduene skal alle sammen ut for å restaureres. Etter at de igjen er montert blir det satt på varevinduer på innsiden for å få ned U-verdien. (Bilde: Joachim Seehusen)
BEVARINGSVERDIG: Heller ikke trappen går fri, den må pusses opp og bevares i tilnærmet original stand. (Bilde: Joachim Seehusen)
BYGGHERREN: Jan Fagerheim leder byggeprosjektet på vegne av Statsbygg. (Bilde: Joachim Seehusen)
  • byggbilder

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå