Bildeserie: Fregatten seiler inn til Oslo

KNM Fridtjof Nansen har topp moderne kamp- og informasjonssystemer. Det kanskje mest iøyenfallende på fregatten er radartårnet. (Bilde: Asbjørn Goa)
Den nye fregatten KNM Fridtjof Nansen i åpen sjø på vei inn mot hovedstaden torsdag 1. juni. (Bilde: Asbjørn Goa)
Fregatten stevner inn over oljedråpene fra den tyske krysseren Blücher som ligger på bunnen av fjorden. (Bilde: Asbjørn Goa)
Fregattene i Fridtjof Nansen klassen er utstyrt med en 76 mm Oto Breda-kanon i fronten. I tillegg har den en pakke ESSM-raketter under dekk. (Bilde: Asbjørn Goa)
Det nye helikopteret NH90 står nærmest stille i luften bak fregatten. Helt til høyre i bakgrunnen: Holmenkollbakken og Oslo. (Bilde: Asbjørn Goa)
NH90 er helikopteret tilpasset fregattene. Det er utstyrt med ny sensorteknologi og er historiens første fly-by-wire (datakontrollert styring) helikopter. (Bilde: Asbjørn Goa)
Fregatten nærmer seg den indre delen av Oslofjorden. (Bilde: Asbjørn Goa)
Fregatten smyger seg inn i havnebassenget foran Akershus festning. Kaianløpet skjer for egne maskin, uten hjelp fra taubåter. (Bilde: Asbjørn Goa)
Helikopterdekket på KNM Fridtjof Nansen var besatt av høye herrer med gullstriper og mange stjerner samt politikere og forsvarsvenner da den nærmert seg kaia. (Bilde: Asbjørn Goa)
Mannskapet gjør fregatten klar til fortøyning. (Bilde: Asbjørn Goa)
Fregatten KNM Fridtjof Nansen trygt i havn ved Akershus festning. (Bilde: Asbjørn Goa)
Sjøforsvarets fregatt KNM Fridtjof Nansen ble hilst velkommen til Oslo av Luftforsvaret med ett DA-20 Jet Falcon, to F-16 og ett av de eldre F-5 "på slep". (Bilde: Asbjørn Goa)

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå