BILDESERIE: Forfallet på UMB

ADVARSEL: På enkelte steder er det klebet advarsler på de asbestholdinge sjaktene på UMB. (Bilde: Joachim Seehusen)
OVER ALT: Forfallet er synlig over alt, studenter og lærere på UMB kan knapt snu seg i noen retning uten at blikket faller på deler av bygget som er i ferd med falle fra hverandre. (Bilde: Joachim Seehusen)
SPREKKER: Deler av både veggene og karmene sprekker opp. Fukt trenger uhemmet inn og skadene blir verre og verre. (Bilde: Joachim Seehusen)
SØRGELIG: Det er lenge siden det kom dagslys gjennom dette vinduet. Snart faller det helt fra hverandre. (Bilde: Joachim Seehusen)
SLUM: De midlertidige reparasjonene gir deler av bygningsmassen et slumlignende preg. (Bilde: Joachim Seehusen)
ASBEST: Ventilasjonssjaktene i taket er fulle av asbest og burde vært fjernet, men pengene mangler. (Bilde: Joachiim Seehusen)
BRANNFARE: Brannsikkerheten i bygget er dårlig, og Søndre Follo Brannvesen har påbudt montering av midlertidige utvendige branntrapper. (Bilde: Joachim Seehusen)
MANGLER SIKRING: Takene mangler enhver form for sikring mot at tung snø skal rase ned, til tross for at det er påbudt. (Bilde: Joachim Seehusen)
DRENERING: På Tårnbygningen har UMB funnet midler til utbedringer. Det måtte skje for å skape nye auditorier og erstatning for de to etasjene som måtte stenges i Ur-bygningen. (Bilde: Joachim Seehusen)
NØDUTBEDRING: I underetasjen i Tårnbygningen blir et gammelt laboratorium nå bygget om til auditorium for å sikre arbeidsplass som erstatning for det som gikk tapt da to etasjer måtte stenges i Urbygnignen. (Bilde: Joachim Seehusen)
FREDET: Terje Holsen viser hvordan fukt som har trengt inn fra utsiden får gullmalingen i den fredete Tårnbygningen til å flasse av. (Bilde: Joachiim Seehusen)
ASBEST: Ventilasjonssjaktene i taket er fulle av asbest og burde vært fjernet, men pengene mangler. (Bilde: Joachiim Seehusen)
INNSYNl: Veggene på Ur-bygningen på UMB gir godt innsyn, her holdes ingrenting skjult. (Bilde: Joachim Seehusen)
KONTRAST: Moderne kortleser montert på gammel vegg som nærmest går i oppløsning. (Bilde: Joachim Seehusen)
ELSIKKERHET: Det elektriske anlegget er nedslitt og tåler ikke lenger vanlig bruk. Derfor er det installert midlertidige kurser med løse gulvlamper for studenter og forelesere. (Bilde: Joachim Seehusen)
SNEKKERARBEID: Det er mengder av arbeid til både snekkere og malere for å få satt universitetet på Ås i skikkelig stand. (Bilde: Joachim Seehusen)
FUKT OG RÅTE: Fra innsiden ser taket i Urbygningen slik ut. Malingen faller av, råteskadene er synlige. Allerede i 2002 fastslo Statsbygg at det var råteskader i takkonstruksjonene på flere av byggene. (Bilde: Joachim Seehusen)
HERSKAPELIG: Fra utsiden er det lite i veien med Universitetet for miljø- og biovitenskap. (Bilde: Joachim Seehusen)

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå