BILDESERIE: Elektronikkbransjens egne favoritter

ÅRETS HIGH-END-HØYTTALER: Bowers & Wilkins 805 Diamond. Juryens begrunnelse: "Som lydgjengiver i et lydsystem av ypperste klasse, og uten å dominere interiøret i dagligstuen, gir B&W 805 Diamond et fantastisk raffinert, og ørevennlig lyd som er umulig å motstå." (Bilde: Bowers&Wilkins)
ÅRETS HØYTTALER: Dali Ikon 6 MK2. "Takket være en omfattende liste med forbedringer, har den andre generasjonen av Dali sin meget vellykkede Ikon-serie fått langt mer enn noen små subtile oppgraderinger. Oppgraderte elementer, bedre finish, kraftigere kabinetter og helt nye delefiltre sikrer høyttaleren en lyd som rager over tilsvarende prisede konkurrenter." (Bilde: Hifiklubben)
ÅRETS HJEMMEKINOFORSTERKER: Onkyo TX-SR608. "Onkyo TX-SR608 definerer på nytt, med høy grad av suksess, hvilke krefter og hva slags ytelse og gjengivelse man kan forvente å finne i en hjemmekino-receiver i budsjettklassen. De syv innebygde effektforsterkerne er oppgitt til hele 100Watt hver og leverer en virkelige imponerende hjemmekino-opplevelse, mens Onkyo sin erfaring på analoge kretsløp sikrer at TX-SR608 også yter godt med konvensjonelle stereosignaler." (Bilde: Onkyo)
ÅRETS KAMERA: Canon EOS 550D. "Canon EOS 550D er et utmerket begynnerkamera, med sitt brede utvalg funksjoner og sitt velkonstruerte og brukervennlige ytre. Full HD videoopptak med full manuell kontroll av eksponering og fokusering er på plass, i tillegg til stillbildeopptak for fotografer uansett kunnskapsnivå. Kameraet har den samme oppløsningen på 18 millioner piksler som det avanserte EOS 7D, og gir veldig sammenlignbar bildekvalitet, men i et kamera som mange flere har råd til. Dette er et velspesifisert kamera proppet med muligheter som vil hjelpe alle typer fotografer å få bedre utbytte av sin interesse." (Bilde: Canon)
ÅRETS AVANSERTE SPEILREFLEKSKAMERA: Canon EOS 7D. "Takket være det nye 19-felts kryssfølsomme AF-systemet, de svært høye ISO-innstillingene og serieopptak som gir inntil åtte bilder i sekundet, er Canon EOS 7D det naturlige valget når det kommer til fotografering av action og sport. Kameraet bruker Canons kraftige DIGIC 4-prosessor og en 18-megapiksel halvformat CMOS-bildebrikke, som sammen leverer høykvalitets stillbilder og Full HD 1080p videoopptak. Selv med en moderat prislapp har EOS 7D et solid hus av magnesiumlegering, er beskyttet mot omgivelsene, og byr på en lyssterk søker med 1x forstørrelse og 100% søkerbilde." (Bilde: Canon)
ÅRETS KOMPAKTKAMERA: Sony Cyber-Shot DSC-HX5V. "Hvis du ser etter et kompaktkamera som har kraftig zoom, men likevel får plass i lommen, bør Sony Cyber-shot DSC-HX5V toppe listen. Med sin 25¿250mm (35mm-ekv.) 10x zoom og egenskaper som GPS, kompass, Intelligent Sweep Panorama, lang batteritid, 10 bilder/sekund opptak og Full HD videoopptak er det ideelt å ha med seg både på reise og i hverdagen. Med Sonys Exmor R CMOS bildebrikke kan kameraet godt brukes i situasjoner med lite lys, og gir bilder med svært lite bildestøy." (Bilde: Sony)
ÅRETS MEST FOR PENGENE-LCD: LG 42LE5300. "Kun et fåtall produsenter tilbyr en 42-tommer med høy kvalitet for godt under 10 000 kroner. Dette får LG42LE530N til å fremstå som et uvanlig prisvennlig alternativ, og som særlig hvis det tas hensyn til alle finessene og tilkoblingene som inkluderer USB for avspilling av bilder, musikk og film. En ny generasjon brukervennlige menyer gjør det enkelt og intuitivt å finne funksjoner og innstillinger, noe som også oppmunterer brukere til å utforske disse. Utmerket fargegjengivelse og bevegelseskompensasjon garanteres dog allerede ved oppakningen." (Bilde: LG)
ÅRETS LCD-TV: Philips 46PFL9705. "TVen leverer optimale egenskaper på alle områder, inklusive lydgjengivelse, trådløst internett med ubegrenset tilgang og Amibilight Spectra 3. Dette imponerende produktet er også klart for 3D med en ekstra tilsats." (Bilde: Philips)
ÅRETS BLU-RAY-SPILLER: Samsung BD-C8900. "Samsung BD-C8900 leverer ekstraordinær bildekvalitet fra Blu-ray filmer til hvilken som helst av dagens HD-skjermer, også når den skal gjengi 3D. Dens ultraraske oppstart når du legger i en plate er veldig imponerende, men dette produktet er mye mer enn bare en Blu-ray spiller. Den fleksible enheten leverer også god lyd og bildekvalitet fra dens integrerte HDTV, kabel eller satellitt-mottaker (S-versjonen) og gir inntil 136 timers opptak av HD-programmer til en intern harddisk på 500GB. " (Bilde: Samsung)
ÅRETS VIDEOKAMERA: Panasonic HDC-TM700. "Videokameraet Panasonic HDC TM700 HD gir eksepsjonelt god bildekvalitet med sine tre CMOS-sensorer og et lyssterkt objektiv fra Leica Dicomar. Utmerkede egenskaper i svakt lys sammen med lavt støynivå, tas hånd om av en hardt arbeidende bildeprosessor. Et nytt bildeformat, 1080/50p, gir bra gjengivelse av bevegelser og avanserte brukere har nytte av en stor mengde manuelle justeringsmuligheter som assisteres av et hjelpesystem for skarphet og histogram." (Bilde: Panasonic)
ÅRETS SMARTTELEFON: Samsung Galaxy S. "Den android-baserte Galaxy S er ¿juvelen i kronen¿ for kresne brukere som ønsker å være tilkoblet, underholdt og oppdatert mens de er på farten. Den er utstyrt med en stor 4-tommers berøringsskjerm (10.16cm) på 800x480 piksler som er eksepsjonelt bra." (Bilde: Stein Jarle Olsen)
ÅRETS HODETELEFONER: Beyerdynamic T50P. "Ved hjelp av Tesla-teknologi gir de raske metall-elementene transparent og detaljert diskant, imponerende mellomtone og kraftig, og naturlig bass. Designet på de håndlagde hodetelefonene går i retning av retro, men er så komfortable at de gir deg timevis med avslappende og behagelig lytting til musikk. Lydmessig er gjengivelsen absolutt high-end selv når man lytter til musikk som er prosessert og hardt komprimert." (Bilde: Beyerdynamic)
ÅRETS MOBILTELEFON: Sony Ericsson Xperia X10 Mini. (Bilde: Odd Richard Valmot)
ÅRETS GPS: Garmin Nüvi 3790T. "Garmins siste modell setter ordet Portable grundig på plass i uttrykket ¿Portable Navigation Device¿. Denne supertynne GPS-en ser ut som en smartphone og har en 4.3 tommers multitouch berøringsskjerm (10.92cm) som fungerer både i portrett og landskapmodus. En ekstern høyttaler er vedlagt for montering på solskjermen og den leverer tydelige instruksjoner for navigeringen. Garmin Nüvi 3790t gir deg meget god kjøreveiledning med 3D kart, oversikt over veikryss, hjelp til riktig filvalg og nuRoute funksjoner som inkluderer myTrends, Garmin Connect, 100 Routes og andre fasiliteter. " (Bilde: Garmin)

EISA (European Imaging and Sound Association) plukker hvert år ut de beste produktene i ulike kategorier. Dette er et lite utvalg av årets prisvinnere.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå