BILDESERIE: Effektfull demonstrasjon av nødnettet

START: Åpningen av det digitale nødnettet ble markert med en ulykkesøvelse på Tollbodplassen i Fredrikstad, med samordnet innsats fra ambulanse, brannvesen og politi. (Bilde: Espen Zachariassen)
VELT: Scenariet for øvelsen var en villmannskjøring med påfølgende kollisjon, der en bil havner på taket, mens føreren av en andre bilen blir sittende fastklemt. (Bilde: Espen Zachariassen)
BRANN: Markøren krabber ut av vraket og segner om mens kjøretøyet tar fyr. (Bilde: Espen Zachariassen)
FAST: Mens flammene slikker opp rundt den ene bilen, får en fastklemt fører hjelp i det andre kjøretøyet. (Bilde: Espen Zachariassen)
KOORDINERING: Føreren sitter fastklemt og må stabiliseres på stedet før hun kan fraktes ut. Det digitale sambandet gjør det enklere å koordinere denne innsatsen fra ambulansepersonell og brannvesen. (Bilde: Espen Zachariassen)
BÅRE: Føreren av den brennende bilen klargjøres for båretransport. (Bilde: Espen Zachariassen)
BISTÅR: En polititjenestekvinne bistår ambulansepersonellet. (Bilde: Espen Zachariassen)
SLUKKING: Brannvesenet er i gang med slukkingsarbeidet mens pasientene får behandling på stedet. (Bilde: Espen Zachariassen)
REALISTISK: Eimen av bensin og brent gummi ga et realistisk preg på ulykkesøvelsen. (Bilde: Espen Zachariassen)
SLUKKING: Røykutviklingen ble kraftig mens slukkingsarbeidet pågikk. (Bilde: Espen Zachariassen)
SAMHANDLING: Øvelsen ga en demonstrasjon i hvordan det digitale sambandsutstyret gjør det enklere for de tre nødetatene å samarbeide i en krisesituasjon. (Bilde: Espen Zachariassen)
SKADET: En skadd fører flyttes over i ambulansen. (Bilde: Espen Zachariassen)
SKADET: En skadd fører flyttes over i ambulansen. (Bilde: Espen Zachariassen)
VELTET: Brannmannskaper tipper den utbrente ulykkesbilen over på det som er igjen av hjulene før bergingsbilen fjerner vraket. (Bilde: Espen Zachariassen)
LYD: De som bruker det nye digitale sambandsutstyret fremhever at det har mye bedre lydkvalitet enn tradisjonell analog radio. Også dekningen er bedre. (Bilde: Espen Zachariassen)
ÅPNING: Næringsminister Trond Giske (t.v.), helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen og justisminister Knut Storberget fikk servert "Nødnettkake" under åpningsmarkeringen. (Bilde: Espen Zachariassen)
I MÅL: Direktør Tor Helge Lyngstøl i Direktoratet for nødkommunikasjon er tilfreds med endelig å ha kommet i mål med første trinn av nødnett-utbyggingen. (Bilde: Espen Zachariassen)
UTÅLMODIG: Justisminister Knut Storberget mener at et kryptert og avlyttingssikkert nødsamband bidrar i bekjempelse av organisert kriminalitet og terrortrusler. (Bilde: Espen Zachariassen)

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå