Bibelsk klimakrangel

Bibelsk klimakrangel
BIBELSK UTFORDRING: Miljøvernminister Erik Solheim advarte om landeplager av bibelske proporsjoner da han deltok i en friluftsgudstjeneste i Maridalen søndag. Ildebrann og tørke kan ramme kloden som følge av klimaendringer, mener han. Store ord, mener Frp. Bilde: Johannessen, Sara

Den siste tiden har flere av Erik Solheims taler om klimaet hatt bibelske dimensjoner over seg.

Nå får Solheim kritikk for å være svovelpredikant, og skildres som ”teatralsk” av Frp.

Advarte mot ildebrann

Søndag deltok Solheim i en friluftsgudstjenesten i Maridalen, og der kom han med flere "åpenbaringer". Solheim advarte om at Bibelens beretninger om plager som ildebrann og tørke kan ramme kloden hvis vi ikke tar tak i klimautfordringen.

– Da det var 4–5 grader kaldere på jorda, var det istid i Europa. Blir det 4–5 grader varmere, vil det bety det samme som er skildret i Det gamle testamentet, sa Solheim ifølge NTB.

Solheims tale avsluttet gudstjenesten i grønnsværet ved kirkeruinene like i nærheten av Maridalsvannet. Solheim brukte tørke og ildebranner i California som eksempler på et klima i ulage og hva verden har i vente på grunn av klimaendringer.

– Prediker jordens undergang

– Solheim prediker jordens undergang med mindre man følger hans løsninger, sier Frps Ketil Solvik-Olsen i en pressemelding.

I Stortinget 20. mai sa Solheim at regjeringen ikke kan måle seg med Jesus Kristus, men at den har mye å skryte av sammenlignet med alternative regjeringer. Solheim sa også at FN har gitt den norske regjeringen tittelen ”Champions of the Earth” i klimaspørsmålet.

Fremskrittspartiet mener at Solheim ikke lenger har bakkekontakt.

– Solheim bør snart komme ned på jorden og diskutere innhold. Nå begynner retorikken å bli vel dramatisk og teatralsk, sier Solvik-Olsen.

Frps bibelsitat til Solheim

Nylig sammenlignet Solheim klimaskeptikere med Hitler: Les saken her

Fremskrittspartiet mener Solheim bruker store ord, men ikke følger opp med konkrete tiltak. Samtidig følger Solvik-Olsen opp Solheims praksis med å bise til Bibelen i klimadebatten.

– Når Solheim først er opptatt av Bibelen, bør han merke seg følgende bibelsitat fra Forkynneren, kapittel 5, vers 3-4: ”Når du gir Gud et løfte, dryg da ikke med å oppfylle det. For han bryr seg ikke om dårer. Gjør det du lover! Det er bedre at du ikke gir noe løfte enn at du lover og ikke holder ord.”