ARKIVNYHETER

Bibelsk klimakrangel

BIBELSK UTFORDRING: Miljøvernminister Erik Solheim advarte om landeplager av bibelske proporsjoner da han deltok i en friluftsgudstjeneste i Maridalen søndag. Ildebrann og tørke kan ramme kloden som følge av klimaendringer, mener han. Store ord, mener Frp.
BIBELSK UTFORDRING: Miljøvernminister Erik Solheim advarte om landeplager av bibelske proporsjoner da han deltok i en friluftsgudstjeneste i Maridalen søndag. Ildebrann og tørke kan ramme kloden som følge av klimaendringer, mener han. Store ord, mener Frp. Bilde: Johannessen, Sara
Kjetil Malkenes Hovland
25. mai 2009 - 14:45

Den siste tiden har flere av Erik Solheims taler om klimaet hatt bibelske dimensjoner over seg.

Nå får Solheim kritikk for å være svovelpredikant, og skildres som ”teatralsk” av Frp.

Advarte mot ildebrann

Søndag deltok Solheim i en friluftsgudstjenesten i Maridalen, og der kom han med flere "åpenbaringer". Solheim advarte om at Bibelens beretninger om plager som ildebrann og tørke kan ramme kloden hvis vi ikke tar tak i klimautfordringen.

– Da det var 4–5 grader kaldere på jorda, var det istid i Europa. Blir det 4–5 grader varmere, vil det bety det samme som er skildret i Det gamle testamentet, sa Solheim ifølge NTB.

Solheims tale avsluttet gudstjenesten i grønnsværet ved kirkeruinene like i nærheten av Maridalsvannet. Solheim brukte tørke og ildebranner i California som eksempler på et klima i ulage og hva verden har i vente på grunn av klimaendringer.

– Prediker jordens undergang

– Solheim prediker jordens undergang med mindre man følger hans løsninger, sier Frps Ketil Solvik-Olsen i en pressemelding.

I Stortinget 20. mai sa Solheim at regjeringen ikke kan måle seg med Jesus Kristus, men at den har mye å skryte av sammenlignet med alternative regjeringer. Solheim sa også at FN har gitt den norske regjeringen tittelen ”Champions of the Earth” i klimaspørsmålet.

Fremskrittspartiet mener at Solheim ikke lenger har bakkekontakt.

– Solheim bør snart komme ned på jorden og diskutere innhold. Nå begynner retorikken å bli vel dramatisk og teatralsk, sier Solvik-Olsen.

Frps bibelsitat til Solheim

Nylig sammenlignet Solheim klimaskeptikere med Hitler: Les saken her

Fremskrittspartiet mener Solheim bruker store ord, men ikke følger opp med konkrete tiltak. Samtidig følger Solvik-Olsen opp Solheims praksis med å bise til Bibelen i klimadebatten.

– Når Solheim først er opptatt av Bibelen, bør han merke seg følgende bibelsitat fra Forkynneren, kapittel 5, vers 3-4: ”Når du gir Gud et løfte, dryg da ikke med å oppfylle det. For han bryr seg ikke om dårer. Gjør det du lover! Det er bedre at du ikke gir noe løfte enn at du lover og ikke holder ord.”Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.