PRODUKSJON

Betydningsfull kontrakt

8. juni 2000 - 14:05

– Vi har ikke hatt tilsvarende leveranser til Statoil tidligere. I vinter så vi oss selv som utfordrer til Kvitebjørn-prosjektet. Ordren er en stor fjær i hatten for oss, og spesielt viktig for selskapet nå som vi er i ferd med å avslutte på Jotun, sier en glad salgsjef Håvard Hjelseth ved Honeywell.

Selskapet vant kontrakten i konkurranse med ABB, Fisher-Rosemount, Kongsberg Simrad og Siemens. Med den store prosjekttørken som har rådet i offhoresektorende siste månedene var konkurrensen om Kvitebjørn-ordren spesielt hard.

Hybridsystem

– Det var helheten i vår løsning, at vi har en organisasjon som kan takle slike leveranser, og dreiningen i teknologivalg fra store distribuerte systemer til PC-baserte hybridsystemer som var avgjørende, hevder Hjelset. Leveransen til Kvitebjørn omfatter systemer for prosesskontroll, brann- og gass, nødavstengning, turbinkontroll og prosessinformasjon. 5100 signaler skal håndteres av Honeywells PlantScape systemer.

Kvitebjørn blir det første store offshoreprosjektet hvor Statoil tar i bruk digital kommunikasjonsteknologi helt ut i feltinstrumentene – feltbussteknologi – i stort omfang. Honeywell har bevist at systemet kan håndtere Foundation feltbuss gjennom pilotinstallasjoner hos blant andre Shell i Nederland. Kontroll- og sikkerhetssystemet skal være installert og testet innen platformen skal taues ut på feltet i mars 2003.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.