ENERGI

Betydningsfull kontrakt

For Honeywell har den ettertraktede kontrakten på styre- og sikkerhetsystem til Statoils Kvitebjørn-plattform særlig stor betydning for selskapet. Ordren har en antatt verdi på 20–40 millioner kroner. – Ordren er en stor fjær i hatten for oss, og spesielt viktig for selskapet nå som vi er i ferd med å avslutte på Jotun, sier en glad salgssjef Håvard Hjelseth ved Honeywell.

Selskapet har ikke hatt tilsvarende leveranser til Statoil tidligere. – I vinter så vi oss selv som utfordrer til Kvitebjørn-prosjektet, legger Hjelseth til.

Hybridsystem

Honeywell vant kontrakten i konkurranse med ABB, Fisher-Rosemount, Kongsberg Simrad og Siemens. Med den store prosjekttørken som har rådet i offhoresektoren de siste månedene, var konkurrensen om Kvitebjørn-ordren spesielt hard.

– Det var helheten i vår løsning, at vi har en organisasjon som kan takle slike leveranser, og dreiningen i teknologivalg fra store distribuerte systemer til PC-baserte hybridsystemer som var avgjørende, hevder Hjelset.

Første gang

Leveransen til Kvitebjørn omfatter systemer for prosesskontroll, brann- og gass, nødavstenging, turbinkontroll og prosessinformasjon. 5100 signaler skal håndteres av Honeywells PlantScape-systemer.

Kvitebjørn blir det første store offshoreprosjektet der Statoil tar i bruk digital kommunikasjonsteknologi helt ut i feltinstrumentene – feltbussteknologi – i stort omfang. Honeywell har bevist at systemet kan håndtere Foundation feltbuss gjennom pilotinstallasjoner hos blant andre Shell i Nederland.

Kontroll- og sikkerhetssystemet skal være installert og testet innen platformen skal taues ut på feltet i mars 2003.

Les mer om: