NYTT OM NAVN

Bettina Sandvin ny prosjektdirektør i Bane Nor

Sandvin skal lede Utbygging Øst, og får dermed ansvaret for utbyggingsprosjekter i Oslo, på Østfoldbanen, Kongsvingerbanen og strekningen Kongsvinger-Elverum.

Bettina Sandvin har bakgrunn fra Statens Vegvesen og skal lede i Bane Nor.
Bettina Sandvin har bakgrunn fra Statens Vegvesen og skal lede i Bane Nor. Foto: Privat
3. aug. 2020 - 13:25

Bettina Sandvin er ansatt som ny prosjektdirektør i Bane NOR Utbygging. Hun starter arbeidet i oktober.

Sandvin har det meste av sin arbeidserfaring fra Statens Vegvesen. Der begynte hun som praktikant i 1987, og har blant annet fungert som byggeleder, prosjektleder og avdelingsdirektør, sist med ansvar for kontrakt og marked.

– Jeg forstår selvsagt at det er noen forskjeller på vei og bane, så jeg får nok en bratt læringskurve, sier Sandvin.

– Men akkurat nå gleder jeg meg til å bruke mine erfaringer og kompetanse i en ny setting.

Hun forteller at hun er vant til å jobbe i og med prosjekter som skaper engasjement hos både befolkning, entreprenørbransje og politikere.

Skal lede utbygginger på Østlandet

Sandvin skal lede Utbygging Øst, og får dermed ansvaret for utbyggingsprosjekter i Oslo, på Østfoldbanen, Kongsvingerbanen og strekningen Kongsvinger-Elverum.

Hun tar over tittelen som prosjektdirektør for Utbygging Øst etter Per Vilnes, som har fått ansvaret for Utbygging Midt etter omorganisering av Bane Nor. Prosjektene på Hovedbanen, Gardermobanen og Dovrebanen er lagt under Utbygging Midt.

Utbyggingsdirektør Stine Undrum i Bane Nor er glad for Sandvins erfaring fra Veivesenet. 

– Sandvin har langt erfaring med prosjektarbeid i alle former og fra ulike perspektiv, og jeg er veldig glad for at også Bane NOR får gleden av hennes kompetanse. Jeg synes det er flott at vi på denne måten kan få til god erfaringsoverføring mellom de to store statlige aktørene Statens Vegvesen og Bane NOR.

– Dette er en svært spennende og krevende stilling og jeg er utrolig godt fornøyd med at Bettina Sandvin har takket ja til utfordringen, sier Undrum.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.