ARKIVNYHETER

Betonmast oppgraderer sentrum i Lillestrøm

Storgata i Lillestrøm er ikke spesielt innbydende for fotgjengere, spesielt ikke når den er dekket med våt snø. Før vinteren 2009/10 setter inn, har forholdene blitt betraktelig bedre.
Storgata i Lillestrøm er ikke spesielt innbydende for fotgjengere, spesielt ikke når den er dekket med våt snø. Før vinteren 2009/10 setter inn, har forholdene blitt betraktelig bedre. Bilde: Anders Haakonsen
14. jan. 2008 - 09:50

Det er først og fremst Storgata som berøres av oppgraderingen. I dag er den lite innbydende som handlegate med stor trafikk og relativt samle fortau. Mesteparten av dagen står det en tett rad med parkerte biler mellom fortauene og kjørebanen.

Etter oppgraderingen vil Lillestrøm sentrum framstå som et triveligere sted å oppholde seg. Gangarealene i det berørte området vil få granittbelegg, og det blir plassert ut gatemøbler og planteurner. Snøsmelteanlegg vil holde gangarealene bare.

Omtanke for miljøet er ikke den eneste grunnen til at kommunen har satt i gang dette prosjektet. Store deler av gatenettet i Lillestrøm ligger på myrgrunn. Dette har ført til problemer med setninger, som man nå vil ha slutt på. All myrmasse blir skiftet ut under de aktuelle gatestrekningene. Dybden ned til fastere masser varierer mellom 1,5 og 1,8 meter.

I forbindelse med masseutskiftingen blir det gjort store forandringer på ledningsnettet under gatene. Den største forandringen er at det legges ned fjernvarmerør. For dette refunderer Akershus Fjernvarme 2,5 millioner kroner. Kommunen får også refundert mindre beløp av eiere av andre ledninger og av gårdeiere.

Anleggsarbeidet kommer i gang 1. april. Skedsmo kommune satt 30. november 2009 som frist for ferdigstillelse, men Betonmast har påtatt seg å fullføre jobben en måned tidligere. Oppgraderingen er prosjektert av Hjellnes Consult.Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.