ARKIVNYHETER

Betonmast kjøper Mika

Portalen mot sør som dette bildet viser, er nå fullført. Før året er omme skal Mika også gjøre ferdig nordre portal.
Portalen mot sør som dette bildet viser, er nå fullført. Før året er omme skal Mika også gjøre ferdig nordre portal. Bilde: Lars Murstam, Mika
Bjørn Olav AmundsenBjørn Olav Amundsen
18. jan. 2010 - 14:05

I 2007 kjøpte Obos seg inn i Mika, som driver med tunnelsprengning, seismikk og kabler offshore. Den investeringen har kostet, skriver Finansavisen. I 2008 måtte Obos ta et tap på 138 millioner kroner som følge av det, og satte i gang en salgsprosess. Til sammen skal investeringen ha kostet dem minst 140 millioner kroner.

- Dette har gått mye verre enn vi regnet med da vi gikk inn i 2007. Vi ville aldri kjøpt om vi hadde sett disse tapene komme, sier informasjonssjef Åge Pettersen i Obos til Finansavisen.

Nå er det klart at Betonmast overtar Mika for en ennå ukjent kjøpesum.

OBOS Forretningsbygg AS eier i dag 98.97 prosent av aksjene i tunnelentreprenøren. Selskapet har i løpet av 2008 og 2009 vært i gjennom en betydelig økonomisk omstrukturering av virksomheten.

Høsten 2009 ble det satt i gang en salgsprosess med sikte på å få på plass en ny solid industriell eier til selskapet.

Det er nå inngått intensjonsavtale mellom Obos Forretningsbygg og Betonmast om salg av samtlige av Obos Forretningsbyggs aksjer i Mika.

Betonmast ble etablert i 1923, og forventer en omsetning på 850 millioner kroner i 2009.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.