ARKIVNYHETER

Betonmast best på bruer over Begna

Den største brua, som krysser hovedløpet i Begna like nedenfor Hønefossen, blir 55 meter lang.
Den største brua, som krysser hovedløpet i Begna like nedenfor Hønefossen, blir 55 meter lang. Bilde: Ill.: Morten Løvseth
24. sep. 2010 - 00:35

PA Entreprenør ligger nest lavest med et anbud på 15,767 mill. De tre andre som deltok i konkurransen er PEAB (16,767 mill.), AF Gruppen (20,718 mill.) og Strøm Gundersen (22,272 mill.).

Den nye forbindelsen for myke trafikanter skal gå ved siden av bybrua nedstrøms. Den består av en 55 meter lang bru med to spenn over Begnas hovedløp og en 20 meter lang bru over et sideløp som er kjent som kanalen. Begge bruene blir slakkarmerte betongbruer med trautverrsnitt.

Mellom bruene skal det støpes en 75 meter lang støttemur med gang/sykkeveg innenfor. Dette arbeidet inngår også i entreprisen. Det samme gjør oppgradering/etablering av 230 meter gang/sykkelveg i tilknytning bruforbindelsen på nordsiden av Begna.

Som vanlig er når nye bruer skal bygges i bystrøk, har mange hevet seg på. Gjennom brua skal det gå kabler og ledninger for vann, kraft, fjernvarme og internett. Tilrettelegging for dette inngår i entreprisen.

Cowi har stått for prosjekteringen av gangveganlegget, som blir ferdig høsten neste år.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.