NYHETER

Betongpris til Trollstigplatået

Turistveganlegget på Trollstigen får prisen for fremragende arkitektur og førsteklasses bruk av betong.

Foto: Reiulf Ramstad arkitekter
Foto: Reiulf Ramstad arkitekter
Redaksjonen Våre Veger
20. sep. 2012 - 09:26

Anlegget på Trollstigen får prisen for fremragende arkitektur og førsteklasses bruk av betong.

Norsk betongforenings jury uttaler bl.a. om prosjektet:

”Betongen er benyttet i god kontrast og harmoni med kun to andre materialer: corten stål og glass. Samvirket mellom betongen og de andre materialene viser et godt gjennomtenkt prosjekt i minste detalj.

Det komplekse prosjektprogrammet som inkluderer kafé og gaveforretninger, parkering, toaletter, turstier og utsiktspunkter i tillegg til kraftige flomvoller er godt organisert og inviterer den besøkende ikke bare til å stoppe opp, men til å bli værende og utforske stedet.

Prosjektet forsterker naturopplevelsene på en fremragende måte.

De rene, skarpskårne betongvolumene, har en kraft som spiller opp mot de mektige, omkringliggende fjellformasjonene. En variert og dyktig behandling av de utvendige overflatene viser også hele spennvidden av mulige overflateuttrykk i materialet.

Eksisterende elveløp er gitt en spennende, ny bevegelse gjennom anlegget med en serie av terrasserte vannspeil med gjennomtenkt adkomst for den som vil ha et forfriskende bad.”

Dette er andre gang et nasjonalt turistveganlegg tildeles Betongtavlen. Sohlbergplassen langs Nasjonal turistveg Rondane ble tildelt prisen i 2007.

Betongtavlen er en utmerkelse som gis til byggverk i Norge, hvor betong er anvendt på en miljømessig, estetisk og teknisk fremragende måte. Betongtavlen er samarbeid mellom Norske Arkitekters Landsforbund og Norsk Betongforening. Betongforeningen deler ut prisen.Betongtavlen ble instituert etter initiativ fra sivilingeniør Sven Thaulow, som var en drivende kraft i opplysningsarbeidet om betong som materiale, og levende opptatt av at det ble anvendt på best mulig måte. 

Første pris gikk til Bakkehaugen kirke i 1961.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.