DOKTORGRADER

Betongavfall fra rivinger

5. sep. 2001 - 09:12

Bakgrunnen for arbeidet er de økende mengder avfall og den økende kompleksiteten i beslutningssituasjoner i forbindelse med miljøforhold ved riving.

Arbeidet er fundert på praktiske rive- og gjenvinningsoppgaver: Fornebu, Pilestredet park, betongsviller i Sverige, RiT 2000, og mer eksotisk – Hong Kong. Det har vært nødvendig å ta med såvel samfunnsøkonomiske som bedriftsøkonomiske aspekter, miljø- og ressurspørsmål, forhold knyttet til forurensning/stabilitet, og logistikk. Livssyklusproblematikken utgjør en viktig del av dette bildet.

Avhandlingen har tittelen "Management of Concrete Demolition Waste" (Valgsituasjonen ved håndtering av betongavfall fra rivinger). Den er utført ved Institutt for geologi og bergteknikk, NTNU, med professor Knut Lyng Sandvik som veileder. Arbeidet er utført med støtte fra bl.a. Franzefoss, Norges forskningsråd, Norfa og Statsbygg.

Mats Torring er sivilingeniør (1994) fra Lunds Universitet. Han er ansatt som visedirektør ved Demex A/S i København.

Avhandlingen er innlevert til forsvar for graden dr.ing. Disputasen vil finne sted 12. september.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.