MOBIL

- Betaler Microsoft 140 - 180 kroner per Windows-telefon

En ZTE-sjef forteller hvor mye de betaler Microsoft for hver Windows Phone 7-lisens.

Marius ValleMarius ValleJournalist
20. jan. 2012 - 11:50

Ved lanseringen av ZTEs nye Windows Phone 7-modell Tania i Storbritannia avslørte en representant for ZTE hvor mye de betaler i lisenser til Microsoft for hver telefon de produserer. Dette er informasjon som ikke er offentlig tilgjengelig, og det er ikke usannsynlig at lisensprisen for operativsystemet varierer.

LES OGSÅ: Unboxing av ZTE Tania

Det viser seg at ZTE betaler mellom 15 og 20 britiske pund i lisensavgifter per telefon. Det vil si et sted mellom 140 og 180 norske kroner. Dette er en utgift som videreføres til deg, da den legges på prisen på telefonen.

Telefoner med Android koster på den annen side ikke penger for produsentene å installere på telefonene. Det blir likevel ikke helt riktig å si at Android er gratis å bruke.

Microsoft får penger for Android

For også her har Microsoft en finger i pengepungen. En hel rekke produsenter av Android-telefoner betaler nemlig Microsoft for bruk av patenter på telefonene. Det er tidligere sagt at Microsoft tjener mer penger på Android enn de gjør på Windows Phone 7, uten at dette er bekreftet informasjon.

Uansett avslører ZTE noe av grunnen til at det er vanskelig for produsentene å selge Windows Phone 7-telefoner veldig billig. Utover kostnadene tilknyttet selve lisensen krever også Microsoft at maskinvaren holder et visst nivå. Telefonen må blant annet ha høyoppløst skjerm og prosessor på minst 1 GHz for å kunne bruke Windows.

Kilde: Trustedreviews.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.