Betaler månedslønn i "sign on fee"

Lei deg en leder. Hittil har det ikke vært så vanlig i Norge. (Bilde: Arkiv)
TRENGER FOLK: Steinar Sønsteby og Ementor skal ansette rundt 50 nye konsulenter (Bilde: Ementor )
TRENGER FOLK: Eirik Andersen og Accenture skal ansette 150 konsulenter. (Bilde: John Petter Reinertsen)
  • datatele

Dersom du er spesialist innen etterspurte fagområder, har du mulighet til å få en konsulentlønn på 1,2 millioner kroner i året.

Dette betyr at du kan få rundt 100 000 kroner i såkalt sign on fee, eller overgangssum, for å signere en ny arbeidskontrakt.

Sjelden...

– Vi har betalt en månedslønn ekstra for å få den rette vedkommende ansatt, men dette tilhører unntaket fra regelen, sier Kommunikasjonsdirektør Eirik Andersen.

Teknisk Ukeblad har spurt 14 ledere og rekrutteringsansvarlige i Norges største og minste IT-konsulenthus om overgangssummer er vanlig når det er så vanskelig å få tak i gode IT-folk.

Ingen kommentar

– Dette er ikke noe vi ønsker å kommentere utad i media, sier konserndirektør Geir Remman i EDB.

Cap Gemeni innrømmer at overgangssummer har vært benyttet:

– Vi benytter oss ikke av overgangssummer i dag, men for fem – seks år siden var nok dette mer vanlig. Da var det helt ville tilstander. Vi vil ikke ha slike forhold, så derfor sier vi konsekvent nei til sign-on-fee, dersom noen jobbkandidater spør om de kan få dette, sier Ivar Spydevold, som er markeds- og kommunikasjonsdirektør i Capgemini..

Mange rykter

Ementor bedyrer at de ikke tilbyr overgangssummer.

- Jeg har også hørt rykter om bruk av sign-on-fee i bransjen. Jeg er mye rundt hos forskjellige IT-selskaper og snakker med mange ledere, men jeg kjenner ingen som bruker dette for å få tak i dyktige folk, sier en av IT-bransjens mest profilerte sjefer, Steinar Sønsteby i Ementor Norge.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå