MOBIL

Betaler for apper til Windows Phone 7

Microsoft vil ha et rikt utvalg av apper i programvarebutikken når Windows Phone 7 kommer på markedet.

Marius ValleMarius ValleJournalist
15. juli 2010 - 16:34
Vis mer

Microsoft betaler utviklere for å lage programmer, eller apper om du vil, til Windows Phone 7 Series. Dette er det nye mobiloperativsystemet som erstatter Windows Mobile 6.5 i telefoner rettet mot forbrukermarkedet.

Gir penger og garantier

Dette gjør de for å ta igjen noe av forspranget Apple og Google har med sine programvarebutikker, skriver Businessweek.com. Microsoft tar i bruk flere virkemidler, blant annet tilbyr de gratis testtelefoner, finansiering av utvikling og markedsføring. I tillegg skal Microsoft i enkelte tilfeller garantere for at apper oppnår forventet salgstall, og eventuelt betale utvikleren dersom dette ikke skulle skje.

Dette er ifølge Newsweek ikke noen ny strategi fra Microsoft, som har gjort tilsvarende fremstøt ved lansering av mobilplattformer før. Men denne gangen skal det være langt mer penger i potten.

Skal friste utviklere

Ved å sørge for at det er et utvalg interessante spill, programmer, nytteverktøy og annet tilgjengelig ved lansering kan Microsoft gjøre det interessant for programvareutviklere å investere tid og penger i Windows Phone 7. At det er tilgjengelige apper er dessuten viktig for mange kunder.

Ifølge nettstedet skal minst fire programvareutviklere ha blitt kontaktet av Microsoft og fått tilbud om finansiering og assistanse i utvikling.

Motbakke

Microsoft må regne med å kjempe i motbakke. Apples App Store skal ha 225 000 programmer tilgjengelig, mens Android Market byr på 65 000 programmer. På Windows Phone 7 må Microsoft starte helt på nytt, siden programmer skrevet for Windows Mobile 6.5 og tidligere ikke er kompatible med det nye systemet.

Kilde: Newsweek.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.