IKT

Betal med mobilen

DnB og Telenor har utviklet SmartPay, som er en enkel og sikker betalingsløsning der penger kan overføres umiddelbart via telenettet fra ulike terminaler. Dette er det første systemet som bruker det samme simkortet i telefonen som også brukes til vanlig telefoni.

– Vår avtale er med DnB. Men dette er et åpent system, slik at brukere som har andre bamkforbindelser, også kan benytte seg av tilbudet, sier pressetalsmann Steinar Ostermann i Telenor.

Snart også digital-TV

I løpet av noen måneder vil det også bli mulig å betale via digital-TV ved hjelp av denne løsningen. SmartPay via internett er også mulig, men Telenor og DnB vil vurdere funksjonaliteten rundt dette i månedene som kommer.

Det vil imidlertid raskt bli klart for kombinasjonsbruk, hvor internett blir brukt til søk og bestilling av varer og tjenester, mens mobiltelefonen blir brukt til sikker betaling ved hjelp av SmartPay.

Først i verden

Det unike med SmartPay er at den elektroniske betalingen skjer ved hjelp av et helt nytt sikkerhetssystem. Telenor er først i verden med å integrere dette systemet i simkortet på mobiltelefonen.

SmartPay innebærer at det ikke sendes konto- eller personopplysninger over telenettet. Det eneste som sendes er en digital signatur som er ubrukelig for andre enn den som har den private nøkkelen. Alle person- og kontoopplysninger ligger i en sikker database hos banken. Systemet innebærer at DnB garanterer for daglige oppgjør overfor innholdsleverandørene.

Les mer om: