PRODUKTNYHETER

Betal med mobilen

9. apr. 2001 - 07:01

Flere og flere mobiltelefoner utstyres etter hvert med trådløs Bluetooth-teknologi for kommunikasjon med omverdenen. Det gjelder blant annet Ericssons R520, som kommer på markedet i disse dager. Dette åpner for en rekke nye bruksområder for mobiltelefonen.

Ett eksempel er å bruke telefonen som betalingsmiddel, vel å merke uten at kunden belastes for tellerskritt eller SMS-utgifter. Ericsson vil i mai sette i gang et prøveprosjekt i Sverige hvor et antall testkunder utstyres med R520 som inneholder et virtuelt Eurocard. Identifisering skjer via PIN-kode på samme måte som ved vanlig kortbruk.

Kutte køer

– Vi håper å kunne korte køene til det halve med dette systemet. Dette kommer både kunde og butikk til gode. Dessuten kan kundene få opplysninger om spesielle varetilbud i butikken via mobilen, sier administrerende direktør Synnöve Trygg i Eurocard Sweden AB.

Ericssons nye R520 fremstår som en meget komplett telefon. Selv kaller de den verdens mest avanserte. Den har GPRS med de fordeler det medfører ved WAP-kommunikasjon, høyhastighetsoverføring og som nevnt innebygget Bluetooth-modul.

Fiffig høyttaler

Telefonen har også en meget bra høyttalerfunksjon. Denne kan fiffig nok aktiveres via et eget valgt passord, hvilket er meget anvendelig blant annet ved bruk i bilen. Den har innebygget en infrarød sensor som automatisk demper lyden om du fører telefonen til øret.

Telefonen har også kalender- og kontaktfunksjon som kan synkroniseres mot Outlook og Lotus via både kabel, infrarød kommunikasjon og Bluetooth.

Siden vi nylig fikk oss presentert den nye norske MagCom, er det fristende å sammenligne. Skjermen på R520 er riktignok mindre og den har desidert en mer ordinær design. Men ellers har R520 alt som MagCom mangler – prisen vil være omtrent det halve.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.