INDUSTRI

Bestiller intervensjonsfartøy nummer fire

Per Erlien Dalløkken
15. juli 2008 - 15:28

Island Offshore ble etablert for fire år siden med uttalt mål om å bli en stor og betydelig aktør.

– Vi skal bli verdensledende på brønnintervensjon fra skip, sa rederiet til TU.no i forrige måned etter å ha fått levert sitt tredje intervensjonsfartøy.

Les også: Vil bli størst på intervensjon

Nå er fartøy nummer fire bestilt.

Større og kraftigere

Aker Yards har fått oppdraget med å bygge fartøyet som skal leveres i tredje kvartal 2011. Kontrakten har en verdi på 1,2 milliarder kroner.

Skipet bygges i samme design som «Island Wellserver», Rolls-Royce UT 767 CDL, som ble levert fra samme verft tidligere i år. Imidlertid blir den noe lengre, med støre toppside-kapasitet og med større motorer og thrustere.

Dyrekjøpt kompetanse

– Denne bestillingen er en videreføring av internvensjonssatsingen vår. Vi ser at markedet er der, samtidig som at vi forhåpentlig kan begynne å høste frukter av all den dyrekjøpte kompetansen vi har opparbeidet oss siden 2004. Dette er nybrottsarbeid hele veien og vi ser stadig nye måter å bruke båtene våre på, sier operasjonssjef Jan Rise i Island Offshore til TU.no.

Fartøyet er spesielt beregnet på operasjoner i Nordsjøen. Dette blir det tredje intervensjonsfartøyet fra Aker Yards. Det fjerde og siste er en X-bow-design fra Ulstein.

Over tjue fartøy

– Jeg er meget fornøyd med at Island Offshore igjen har tegnet en ny kontrakt med oss. Vi leverte det andre intervensjonsfartøyet til selskapet for bare noen måneder siden, og vi ser fram til å bygge et nytt og oppgradert skip. Nå har vi levert over tjue fartøy til Island Offshore, og vi setter stor pris på det utmerkede samarbeidet, sier direktør Roy Reite i Aker Yards Offshore & Specialized Vessels.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.