KRAFT

Beste resultat fra Enova

Camilla Aadland
25. feb. 2008 - 13:00

– Det er fantastisk hyggelig at Enova har nådd sitt mål. Når Enova lykkes, lykkes regjeringen, sa Haga da Enova la frem sin resultatrapport for 2007.

Nådd målet p

Til sammen har Enova nå bidratt med støtte til prosjekter som er kontraktfestet til 10 TWh. Halvparten av dette står energieffektivisering i bygg og industri for.

– Vi har oppnådd alle våre mål, inkludert målet om 10 TWh innen 2007. Nå er vi på god vei til å nå målet om 12 TWh innen 2010, sa konstituert direktør i Enova, Fridtjof Unander, da han presenterte rapporten.

Han var likevel rask med å presisere at Enova opererer med såkalte kontraktfestede resultater, som altså er det resultatet som forventes idet Enova inngår en kontrakt. Når prosjektet er ferdigstilt kommer det en sluttrapport, og resultatet må justeres i henhold til dette.

Industrien bidrar

Industrien har bidratt mest til Enovas energiresultat på 10 TWh, med sine 2,8 TWh.

– Energisparing og -omlegging bidrar til å sikre energiforsyningen i Norge og til å redusere CO 2-utslippene. Vi ser at vi har hatt størst suksess innen energieffektivisering og varme, og skal fortsette å satse på dette fremover, sa Åslaug Haga.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.