INDUSTRI

Beste industridesigner kåres

Camilla Aadland
10. okt. 2008 - 16:44

En møteromsstol, et CPR-meter, en laminattrapp, en overlevelsesdrakt, og en stol for funksjonshemmede barn er de fem utvalgte kandidatene til finalen.

Bak Designprisen står Institutt for produktdesign ved NTNU og Norske Industridesignere (NID), i samarbeid med SpareBank1 SMN.

Egen bransjepris

– Det er viktig at Norge også har sin egen bransjepris for å løfte frem våre fremragende designmiljøer, sier Hilde Østerås Berntsen ved NTNU, prosjektleder for Designprisen i en pressemelding.

Formålet er å synliggjøre at et godt og gjennomarbeidet design gir bedre holdbarhet, bedre funksjoner og bedre forretningspotensial for norsk industri.

Designprisen utdeles i år for tredje gang, og premiebeløpet har økt til 150.000 kroner. Vinneren kåres i kveld.

Her er finalistene

HÅG : Sideways møteromsstol

Et nytt stolkonsept for den moderne møtekulturen. Et unikt integrert armlen slynger seg rundt hele stolryggen slik at en kan hvile armen når en sitter sidelengs.

Krabat : Jockey, stol for funksjonshemmede barn

En lett stol med overlegne tilpassingsmuligheter som gir bedre stabilitet, balanse og komfort. Tidsriktig og helhetlig design bidrar til å gi funksjonshemmede barn lik tilgang til bord som ikke-funksjonshemmede barn.

Laerdal : CPR-meter for livredning

CPR-meteret baker inn riktig opplæring for brukeren og med sitt enkle geometrisk formspråk gir det direkte visuell feedback under bruk.

SINTEF Helse og HellyHansen : HellyHansen SeaAir (overlevelsesdrakt)

En radikal ny overlevelsesdrakt med pustelunge, nødpeileutstyr, selvsnuingsevne og som beskytter mot sjøsprut i ansiktet. Drakten er den første i verden som benytter intelligente tekstiler i form av fasadeendringsmaterialer som kjøler og varmer etter behov.

Inventas Molde : Laminattrapp

Verdens første trapp i laminert tre er utviklet for moderne og funksjonalistiske hjem. ”Gammelt” materiale og kjent teknikk gir tilbang til nye markeder ved anvendelse på nytt område.

Juryen

I juryen sitter Karl Klingsheim (Technology Transfer Office (TTO), NTNU), Jørgen Solstad (NID/Kadabra Design), Per Finne (Industridesigner oppnevnt av Institutt for produktdesign), Anne-Brit Skjetne (SpareBank1 SMN), og juryleder Joakim Ahlström (Ergonomidesign Stockholm).