MILJØ

Best vann i Narvik og Lom

Lom vassverk og Narvik vannverk er kåret til NM-vinnere konkurransen Best drikkevann.

Lom vant i kategorien grunnvann, mens overflatevannet fra Narvik vannverk danket ut både Blindevannverket, Frøya , Mandal og Skullerud vannverk.

Lom-vannet slo Klæbu og Voessevangen i finalen.

NM-kåringen ble forettat på første dag av Kommunalteknikk 2005 på Lillestrøm i dag.

Verdensklasse

Generalsekretær i Norsk Kommunalteknisk Forening (NKF) Per Næss mener drikkevannet fra Lom og Narvik er blant verdens beste.

- Både i Lom og i Narvik er det i lengre blitt arbeidet målrettet for å heve drikkevannskvaliteten til topp nivå. Lom vassverk og Narvik vannverk viste i konkurransen hvor godt drikkevann kan være, og det er all grunn til å tro at vannet fra de to vannverkene ligger helt i verdenstoppen, sier Næss.

I Lom faller det bare 250 millimeter nedbør i året, noe som er mindre enn det gjør i Sahara. Men det premierte grunnvannet er det rikelig av.

Godt vann - god mat

- Å vinne konkurransen var en stor seier for Lom kommune og Lom vassverk, og dette skal vi bruke i markedsføringen av Lom som turistmål. Arne Brimi, Loms store sønn, har tidligere uttalt at godt vann er en forutsetning for å lage god mat. Nå er altså Lom ikke bare en gourmetbygd i matveien, men også i forhold til drikkevann, sier Simen Bjørgen, ordfører i Lom Kommune.

Geir Soleng, daglig leder i Narvik vannverk, er like stolt. Han deler æren mellom egne ansatte og Narviks befolkning.

- Dette er et bevis på at vi driver profesjonelt, at vi har et renseanlegg i takt med tiden og har dyktige folk til å drive anlegget. Dessuten har vi usedvanlig gode råvannskilder høyt oppe i fjellet, som Narvik-folket tar godt vare på og er stolte av, sier Soleng.

Finalistene ble vurdert på vannets smak, lukt og klarhet, og var kvalifisert gjennom tre regionale konkurranser denne vinteren, opplyses det i en pressemelding. Dommerpanelet besto av smakseksperter hos Vinmonopolet og kvalifiserte representanter for Mattilsynet.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.