NYHETER_BYGG

Best ute i Drammen

Leif Haaland
11. mai 2005 - 15:59

Utgangspunktet var godt i Drammen. Juryen innrømmet at byen nok fikk mye gratis med byrommet fra kirka til bybrua å boltre seg på.

-Rehabiliteringen av Bragernes Torg med den nye festplassen ivaretar både funksjonelle, estetiske og emosjonelle hensyn, sier Per Næss. Han er generalsekretær i Norsk Kommunalteknisk Forening (NKF).

Alle uterom bygget av norske kommuner i løpet av de siste fem år, var invitert til å delta i konkurransen. Drammen fikk 25.000 kroner til reisestipend. Tanken var å studere uteromsløsninger i Europa. I tillegg til diplom fikk vinneren også en plakett som viser at dette var landets beste uterom i 2005.

Nr. to og tre

-Farsund kommune med Torvet viser at også mindre kommuner ser at kvalitet på lokalsamfunnets fysiske utforming har stor verdi. Kommunens sentrum har fått ny storstue med scene på kaia og et nennsomt innpasset amfi i skråningen opp fra hovedgata, uttalte juryen. De mente også at anlegget preges av solid materialbruk og høyt håndtverksmessig nivå.

I Asker har sentrum gjennomgått en oppsiktsvekkende vitalisering de siste 15 årene. Nå er det blitt en av de mest livlige og kultiverte stasjonsbyene rundt Oslo. Bakerløkka er stedets naturlige storstue. Vannanlegget og en trappepyramide er trekkplaster for barn, og erstatter mer ordinært lekeutstyr, sier juryen.

Avgjørende grep

Drammen kommune er bortskjemt med priser. I 2003 vant de Bymiljøprisen, og i fjor stakk de av med Vakre veiers pris. Ordfører Tore Opdal Hansen sier kommunen har utført fire viktige grep. Elven er renset, elveområdet er oppjustert, trafikken er ledet ut av sentrum og sentrumsaksen er forbedret. Dette har gitt resultater.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.