ARBEIDSLIV

Best til å programmere

2. nov. 2000 - 12:54

Det første norgesmesterskapet i programmering for studenter ved universitet og høyskoler ble nylig avviklet. 133 deltakere på 51 lag fra ni ulike høyskoler og universitet kjempet i fem timer om norgesmestertittelen. Vinnerne ble til slutt studentene Kristian Eide, Magnus Tøndel og Morten Vold fra Høgskolen i Sør-Trøndelag (HiST).

Oppgavene spente fra å knekke Tommy & Tigerens hemmelige kode til å lage et program for å hjelpe byplanleggere i Oslo. Førstepremien er deltakelse i verdensmesterskapet i programmering den 18.–19. november i Darmstadt, Tyskland, sponset av Nextra. Her skal HiST-studentene møte det beste laget fra hvert av de tre største universitetene våre.

Lagkonkurranse

Data-NM ble gjennomført som en lagkonkurranse der lagene fikk syv oppgaver som skulle løses helt frem til et fungerende dataprogram. Hvert lag fikk en datamaskin en disposisjon.

Ferdige løsninger ble sendt med e-post til et dommerpanel som rettet oppgavene fortløpende. Bare rette svar ga poeng. Det vinnende laget klarte til slutt å løse fire oppgaver. Studentene kunne velge om de ville konkurrere i Bergen, Oslo, Stavanger eller Trondheim. All kommunikasjon ble gjennomført med e-post og stillingen ble fortløpende lagt ut på en webside.

Fornøyd

Overdommer Dag Langmyhr ved Universitetet i Oslo er meget fornøyd med både oppslutningen og gjennomføringen av konkurransen: – Oppslutningen var over all forventning, og det var ekstra hyggelig at det var et lag fra en av høgskolene som stakk av med seieren. Vi håper det sporer til økt deltaking neste år, kommenterer Langmyhr.

Bak norgesmesterskapet i programmering står ansatte ved Institutt for informatikk ved Universitetet i Bergen og Universitetet i Oslo. Målet med konkurransen er å fremme interesse for programmering og oppgaveløsning blant studentene. Norgesmesterskapet i programmering inngår som en delkonkurranse i “ACM International Collegiate Programming Contest”.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.