T2

Best i Europa

Per Erlien Dalløkken
14. okt. 2008 - 13:36

«European manufacturer of the year» er tittelen norske Projectiondesign kan smykke seg med etter AV Awards 2008 i London nylig.

Dette var tiende prisutdeling og fredrikstadbedriften er blitt kåret til årets produsent i Europa to år på rad.

– Dette henger høyt. Det betyr tung, tung anerkjennelse for oss, sier Anders Løkke, som er Projectiondesigns internasjonale markeds- og kommunikasjonssjef, til TU.no.

Blir i Fredrikstad

Det er publikasjonene AV Magazine og AV Europe som står bak AV Awards . Det er en bredt sammensatt jury med representanter både fra industrien selv, brukere og kunder som førte Projectiondesign til topps.

«Projectiondesign har vist hvor bra en prosjektørprodusent kan utvikle seg, selv om den lager produktene sine i Europa», heter det i juryens begrunnelse.

– For oss er det viktig å være produsent i Norge og Europa. Det er ikke noe alternativ å outsource til for eksempel Kina. Det er viktig at vi har ingeniørene våre nær kundene, sier Løkke.

Nå skal det sies at selv om hovedkontoret ligger i Plankebyen og all produksjonen foregår der, er selskapet også representert i Göteborg, Singapore, Milano, Stuttgart, Bilbao, Mumbai, Cape Town, London og New York.

High-end

Den gode standingen Projectiondesign har i bransjen er også et utslag av hva slags tanker fredrikstadbedriften har rundt markedet generelt. Løkke påpeker at deres vekst er basert på at det skjer mer på prosjektørmarkedet enn bare produkter for power point-presentasjoner og hjemmekino, selv om de har disse også nederst i porteføljen.

Projectiondesigns store brukergrupper er dem som har behov for avansert grafisk framstilling, for eksempel innen olje- og gass og simulatorindustrien.

Les også:

Kan utnytte finanskrisa

– Her ser vi faktisk den pågående finanskrisa som en mulighet for oss. Vi forventer økt bruk av simulator, blant annet av kostnadshensyn, og til mer enn bare flygeropplæring, sier Løkke.

Nå har det ikke gått direkte dårlig for Projectiondesign hittil heller etter etableringen i 2001. Fjoråret endte med 91,5 millioner kroner i resultat før skatt av en omsetning på 443 millioner kroner.

– Vi har ikke for vane å si så mye om resultatene før de foreligger, men jeg kan si at 2008 ser bra ut det også, forteller Løkke.