KRAFT

Beslagla kvoter for 12 millioner

Klimakvoter til en verdi av 12 millioner kroner er frosset av det norske kvoteregisteret.
Klimakvoter til en verdi av 12 millioner kroner er frosset av det norske kvoteregisteret. Bilde: Trond Gram
Trond Gram
24. mars 2010 - 10:13

- Det er første gangen vi har fått begjæring fra namsmannen i Oslo om å ta begjæring av å ta rest i kvoter. Vi har i vårt regelverk ikke mulighet til å ta arrest i kvoter, sier George Nicholas Nelson, seniorrådgiver med ansvar for Kvoteregisteret i Klima- og forurensningsdirektoratet.

Fem selskaper siktet

Det er VG som i dag skriver at myndighetene har beslaglagt kvoter for 12 millioner kroner, knyttet til to av selskapene som er siktet for momsbedrageri.

Teknisk Ukeblad skriver i dag at totalt fem selskaper er siktet i bedragerisaken, at oslopolitiet ser på flere forhold, og ikke kan utelukke flere siktelser.

- Ikke involvert

De to selskapene som har fått sine konti frosset, Green Plus Energy As og GCT As, er siktet for momsbedrageri på 127 millioner kroner knyttet til handel med klimakvoter. Ifølge Green Plus Energys advokat, Eivind Arntsen, har beslaget og etterforskningen store konsekvenser.

– Vi henter nå frem utfyllende dokumentasjon som vil vise at selskapet ikke har vært involvert i sakskomplekset som blir beskrevet. Vi ser frem til å imøtegå de feilaktige beskyldningene, sier han til VG.

Får videre fullmakter

Overfor Teknisk Ukeblad forteller Nelson at Kvoteregisteret snart får mulighet til å suspendere brukere på mistanke. Det er en mulighet registeret ikke har i dag.

– EU-kommisjonen har vedtatt endringer i registerforordningen som gir myndighetene videre fullmakter i forhold til hvem som får åpne konto, og når man kan suspendere en bruker, sier han og legger til at registeret dermed kan suspendere en bruker på mistanke om kriminell virksomhet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.