ANLEGGSBRANSJEN

Bertelsen og Garpestad kutter utbytte - gir pengene til de ansatte i stedet

Vil at de ansatte skal bruke pengene lokalt for å støtte opp om næringslivet i Egersund.

Styreleder i Bertelsen & Garpestad, Sverre Garpestad, håper de ansatte bruker pengene lokalt, for å støtte næringslivet i Egersund-området.
Styreleder i Bertelsen & Garpestad, Sverre Garpestad, håper de ansatte bruker pengene lokalt, for å støtte næringslivet i Egersund-området. Foto: Torstein Bøe/NTB Scanpix
24. mars 2020 - 10:30

I en e-post sendt ut til de ansatte i bedriftene i Bertelsen & Garpestad-konsernet sier ledelsen at de vil kutte i eierutbyttet for 2019. Det skriver bygg.no i dag.

I stedet vil konsernet heller dele ut 5.000 kroner til alle de ca. 250 ansatte. Totalt utgjør det en sum på 1,25 millioner kroner.

Sverre Garpestad sitter selv i Korona-karantene etter å ha besøkt Conexpo-messen i Las Vegas. <i>Foto:  Torstein Bøe/NTB Scanpix</i>
Sverre Garpestad sitter selv i Korona-karantene etter å ha besøkt Conexpo-messen i Las Vegas. Foto:  Torstein Bøe/NTB Scanpix

Bertelsen & Garpestad har også bestemt seg for å forskuttere ut lønn til alle permitterte de første 20 dagene. Foreløpig dreier det seg om 40 ansatte på prosjekter som har stoppet opp som følge av Korona-viruset.

Styreleder Sverre Garpestad, som selv sitter i karantene etter å ha vært på Conexpo-messen i Las Vegas, sier at de gjør dette for å vise at selskapet har et sterkt ønske om å gjøre noe for både de ansatte og det lokale næringslivet i Egersund.

– Dette er en oppfordring til å bruke pengene lokalt og gi det lokale næringslivet en kjærkommen boost i en vanskelig tid, sier Sverre Garpestad til bygg.no.

Garpestad sier at selskapet har en bunnsolid egenkapital på flere hundre millioner kroner som gjør selskapet godt rustet for en krise, og understreker at pengene som deles ut til de ansatte ikke blir tatt fra driften i selskapet.

– Dette er penger som har vært avsatt til utbytte. Pengene er allerede tjent opp og står på konto, sier Sverre Garpestad til bygg.no.

Cathrine Kristiseter Marti mener at maritim næring har en viktig rolle og viser en utrolig evne til å tilpasse seg svingninger i markedet. Hun inntok sjefsstolen i Vard Group 4. juni. Hun kom fra samme stilling i Ulstein Group.
Les også

Ny Vard-sjef: – Vill omstillingsevne

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.