ARKIVNYHETER

Bertelsen & Garpestad utbedrer i Fitjar

Denne vegen er ikke bare smal, den er svak også. Det skal Bertelsen & Garpestad rette på.
Denne vegen er ikke bare smal, den er svak også. Det skal Bertelsen & Garpestad rette på. Bilde: Google
2. mars 2012 - 00:42

Det meste av Fitjar kommune ligger på den nordre delen av øya Stord i Sunnhordland. Her ligger også strekningen som skal bygges om. Den er 1,1 km lang og går mellom kommunesentret og Rimbareid.

Denne vegen har en svært lav standard nå. Den er dårlig fundamentert og er for smal til at det kan markeres midtlinje, til tross for en årsdøgntrafikk på over 1 000.

For å øke bæreevnen skal massene skiftes ut ned til en meter under traubunn. Dessuten blir vegen utvidet til 7 meters bredde. Ved siden av kjørebanen skal det anlegges en 3 meter bred gang/sykkelveg. Myke og motoriserte trafikanter skal skilles med en halvannen meter bred rabatt.

Jobben må være gjort innen 15. desember i år, men allerede 31. mai må masseutskiftingen være fullført. Årsaken er at vegen trenger skikkelig bæreevne for transport av vindmøller til Midtfjellet vindpark, som skal etableres øst for kommunesentret.

De totale omkostningene for utbedringen er beregnet til 17,5 millioner kroner. Midtfjellet Vindkraft AS som står for utbyggingen av vindparken, forskutterer 10 millioner kroner, men til slutt blir det fylkeskommunen som dekker regningen.

Prosjekteringen et utført av Akvator som holder til i Leirvik på Stord.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.