ARKIVNYHETER

Bertelsen & Garpestad leder i Fitjar

Årsdøgntrafikken på fv 545 ligger mellom 1 000 og 2 000. Det er for mye for en så smal veg. Innen året er omme, har forholdene blitt mye bedre.
Årsdøgntrafikken på fv 545 ligger mellom 1 000 og 2 000. Det er for mye for en så smal veg. Innen året er omme, har forholdene blitt mye bedre. Bilde: VitaPhoto

Alle de andre anbyderne kommer fra Sunnhordland. Lavest av dem ligger Brødrene Flatebø fra Etne med 14,052 mill. Deretter følger Engelsen Anlegg fra Stord (14,299 mill.), Lars Staupe fra Sveio (15,139 mill.), Byggekompaniet fra Kvinnherad (15,7 mill.) og Gunnar Røsseland Entreprenørforretning, også fra Kvinnherad (16,333 mill.).

Fitjar kommune ligger på mange øyer, men det meste av arealet ligger på den nordre delen av Stord. Her ligger også vegen som skal bygges om. Den går mellom kommunesentret og Rimbareid.

Oppdraget går ut på å bygge om ca. 1,1 km av fylkesveg 545. Til tross for en årsdøgntrafikk på mer enn 1 000, er vegen altfor smal til at det kan markeres midtlinje. Dessuten er den dårlig fundamentert.

Nå blir det full masseutskifting, og vegen blir utvidet til 7 meters bredde. Parallelt med kjørebanen skal det legges en 3 meter bred gang/sykkelveg. Rabatten mellom denne og kjørebanen blir halvannen meter bred.

Jobben må være fullført i desember.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.