PRODUKTNYHETER

Berøringsfrie maskiner

– Et bevis på dette er den nyutviklede Zephyr klo vakuumpumpe og blåsemaskin. Den virker etter fortrengingsprinsippet med indre kompresjon. Maskinene kommer i fem byggestørrelser og komprimerer berøringsfritt og tørt på samme måte som Rootsblåsere. Dog har klo-prinsippet en bedre virkningsgrad ved større diffrensialtrykk, på grunn av den indre kompresjonen. Uten friksjon mellom hus og rotorer, er det heller ingen mekanisk slitasje. Den eneste service som trengs er oljeskift, bytte av tetningsringer og koblingsgummi. Frem for alt betyr det at man skåner miljøet, fordi man får rent vakuum eller trykkluft.

Konstruksjonen i den typiske Rietschle design, har ikke bare bedre kjøling som formål, men også å redusere maskinstøy, samt å beskytte mot ytre påvirkninger som støv.

Pumpene kan leveres med integrert frekvensomformer. Det er mulig å regulere omdreiningstallet mellom 10–60 Hz både for trykk og vakuum, slik at kapasiteten kan tilpasses det aktuelle behovet. Kapasiteten er opp til 500 m3/t.Trykk fra 0,05 bar abs til 3,2 bar abs.

Den nye pumpen stilles ut på Den Tekniske Messe på Sjølyst.

Les mer om: