NYHETER

Bergquist Maskin og Transport får jobb i Aurskog-Høland

Bergquist Maskin og Transport fra Rømskog i Østfold får en kontrakt verd 29,906 millioner kroner på fylkesveg 115 i Akershus. Signeringen finner sted neste uke.

Her kommer traséen til den nedlagte Aurskog-Hølandsbanen ikke til nytte. Ny gang/sykkelveg skal legges på høyre side av kjørebanen. (Foto: Google)
Her kommer traséen til den nedlagte Aurskog-Hølandsbanen ikke til nytte. Ny gang/sykkelveg skal legges på høyre side av kjørebanen. (Foto: Google)
27. sep. 2012 - 08:52

Jobben skal utføres mellom Hjellebøl og Løken i Aurskog-Høland kommune, en strekning på fire kilometer. Her er det en årsdøgntrafikk på 1 500 på fylkesveg 115, men på den nordre halvparten av strekningen har myke trafikanter bare kjørebanen til å ta seg fram på. For å bøte på denne situasjonen blir det etablert en gang/sykkelveg langs vestsiden av kjørebanen.

Langs den søndre halvparten av strekningen har traséen til den nedlagte Aurskog-Hølandsbanen vært brukt som gangveg i mange år. Den blir den også i framtida, men nå skal Bergquist Maskin og Transport gjøre den bedre egnet for oppgaven. Vegetasjon skal fjernes, overbygningen skal forbedres, det skal legges asfalt, og det skal graves grøfter.

Entreprisen omfatter også utvidelse av busstasjonen på Løken. Her er det bare plass til to busser. Det er helt uholdbart. Busstasjonen blir flittig benyttet av skolebusser. Daglig er flere busser inne samtidig, men de må stoppe der det finnes plass.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Nå skal busstasjonen utvides slik at det blir plass til seks busser. Dessuten skal det etableres innfartsparkering for 31 biler. Dette arbeidet må være fullført innen neste skoleår begynner. Fristen for ferdigstillelse av gang/sykkelvegen er 12. mai 2014.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.