IT

Berger seg på indisk arbeidskraft

OPPTUR: Accenture har hatt tidenes omsetning takket være rimelig arbeidskraft fra India, som teamleder Lakshmi Narayanan på Altinn II-prosjektet.Accenture Norges hovedkvarter Fornebu.
OPPTUR: Accenture har hatt tidenes omsetning takket være rimelig arbeidskraft fra India, som teamleder Lakshmi Narayanan på Altinn II-prosjektet.Accenture Norges hovedkvarter Fornebu. Bilde: Espen Zachariassen
Espen Zachariassen
14. jan. 2010 - 06:58

Mens selskapet globalt måtte tåle en nedtur under finanskrisen, vokste Norgeskontorets omsetning med nesten ni prosent i regnskapsåret 2008 - 2009.



Rekord

Fra sitt hovedkvarter på Fornebu omsatte Accenture Norge for 1,72 milliarder kroner, og det er ny rekord.

- Vi forbedret driftsresultatet med 20 prosent sammenlignet med året før, sier administrerende direktør Nils Øveraas til Teknisk Ukeblad.



Doblet

Han legger ikke skjul på at oppturen skyldes en økning i bruk av rimeligere arbeidskraft i India, såkalt off shoring. Antallet er doblet det siste året.

- Hovedgrunnen til at vi har klart å kompensere for økt prispress og lønnsvekst er en kraftig økning i bruk av medarbeidere fra leveransesenteret i India. Vi har doblet antallet fra 150, så nå er det 300 personer derfra som jobber på norske prosjekter, sier Øveraas.

På hjemmebane ansatte han 80 personer.



Prisfall

I økonomisk tøffe tider er kundene flinke til å prute. Øveraas beregner prisfallet på oppdragene til gjennomsnittlig 15 prosent. Lønnsutviklingen blant de norske konsulentene skal imidlertid ha stått på stedet hvil.



Avviser kompetansesvikt

- Hvilken fare er det for at mer bruk av importerte ressurser tapper Norge for teknologisk kompetanse?

- Det utdannes på langt nær nok it-ingeniører til å dekke behovet i dag. På kort og mellomlang sikt ser jeg ingen fare. Men det er nok snakk om en del nye oppgaver, som mer design og ledelse enn før, svarer Accenture-sjefen.

Accenture-sjef Nils Øveraas. Odd Richard Valmot



Mer enn noen gang

Da finanskrisen slo til, fløt selskapet mye på store oppdrag som allerede var i gang. Det dreier seg om blant annet Altinn II og Posten. I tiden fremover venter selskapet oppdrag innenfor helse, sikkerhet og bank og finans.

- Det er mye som rører på seg nå. De siste 3 - 5 månedene har vi skrevet flere tilbud enn noen gang før i løpet av en slik periode. I alle fall som jeg kan huske på mine 25 år her, sier Nils Øveraas.



Her er jobbene

Her er noen tips om hvilke kompetanseområder som vil bli etterspurt.

- Ekspertise innenfor sikkerhet, datavarehusløsninger, samt testledere, erfarne designere, tekniske arkitekter og utviklere er kompetanse vi vil ha bruk for, sier Øveraas.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.