SAMFUNN

Bergen fra oven

Det er jo ingen mangel på kartbøker, men sivilingeniør Hans Rees Flyfotoatlas over Bergen er noe for seg selv.

Boken rommer hele 116 dobbeltsidige flyfotografier over hele Bergen. Her vil de fleste bergensere kunne finne huset sitt fra oven.

Selv om bildene i boken er flyfotografier, er de digitalt justert slik at de viser korrekt målestokk. Ortofoto er den riktige betegnelsen på slike fotografier, som derfor kan gjøre tjeneste som kart.

16 av sidene i boken er viet til Bergen sentrum og har en målestokk på 1:2500, nok til å vise biler, og til og med mennesker hvis du bruker forstørrelsesglass. Tettbebyggelsen utenfor sentrum dekkes av 180 sider i målestokk på 1:6500, mens de lavbefolkede deler av kommunen finner du på 36 sider i målestokk 1:13000. Alle bildene er påført gatenavn og stedsnavn som du finner igjen i registeret bak i boken.

Ree ønsker ikke å stoppe med Bergen og har vært i kontakt med flere norske byer med tanke på kartbøker basert på ortofoto.

For bare 348 kroner burde Rees Flyfotoatlas over Bergen være allemannseie i bergenske hjem og i husstander som befolkes av bergensere med hjemlengsel.

ISBN: 82-92382-00-3

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.