BYGG

Bergen er på skinner igjen

FØRSTE: Dronning Sonja var den første offisielle passasjeren på Bybanen i Bergen, og etter reisen, som gikk fra Nesttun til Bergen sentrum, åpnet dronningen den nye bybanen.
FØRSTE: Dronning Sonja var den første offisielle passasjeren på Bybanen i Bergen, og etter reisen, som gikk fra Nesttun til Bergen sentrum, åpnet dronningen den nye bybanen. Bilde: Scanpix
22. juni 2010 - 13:52

Etter å ha reist med bybanen som første passasjer, klippet dronning Sonja snoren som symboliserte den offisielle åpningen av Bergens nye skinnegående transportmiddel.

Fra endestasjonen

Dronningen dro tirsdag formiddag fra Nesttun, som er foreløpig endestasjon for bybanen, og inn til sentrum der flere tusen mennesker hadde samlet seg.

Bergen kommune hadde lagt opp til et omfattende underholdningsprogram på Festplassen både før dronningen og de offisielle gjestene kom, og etter at det formelle var unnagjort og de innbudte hadde gått videre til Grieghallen for bespisning.

FOTO: Scanpix Amundsen, Paul S.

– En stolt dag

Dronningen ble ønsket velkommen til åpningen av ordføreren i Bergen, Gunnar Bakke (Frp) som sa at bybanen er den første av sitt slag i Norge. Samtidig minnet han om at transport på skinner har tradisjoner i Bergen. Byen hadde trikk som gikk i store deler av sentrum fra 1897 til den siste linjen ble nedlagt i 1965.

– Det er en stolt dag for Bergen, erklærte byrådsleder Monica Mæland (H). Hun slo fast at det er dyrt å bygge bybane. 2,2 milliarder har den 9,8 km lange banen kostet. Men samtidig gledet hun seg over at både tidsplan og budsjett har holdt. (©NTB)

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.