Ber Statens vegvesen utrede alle sider ved ny vei mellom Egersund og E39

Samferdselsministeren sier han har pålagt Vegvesenet å utgreie standard på veiene, behovet for gang- og sykkelvei, kostnadar og en analyse av konsekvensane de to alternativene.

Knut Arild Hareide ber Statens vegvesen jobbe vidare med en bredere utredning av ny vei til Egersund. av vegen.
Knut Arild Hareide ber Statens vegvesen jobbe vidare med en bredere utredning av ny vei til Egersund. av vegen. Foto: Tor Livius Midtbø/SD
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
8. okt. 2021 - 11:46

Samferdselsmnistsre Knut Arild Hareide har vært sjeldent aktiv med å få igjennom saker i departementet siden hans statsråddager nå nærmer seg slutten. I dag er det  tilknytingsvei mellom Egersund og ny E39 han vi ha fortgang i, og utvider utredningsmandatet til Statens vegvesen for denne strekningen.

– Når ny E39 kommer forbi Egersund, trenger byen en god vei fram til den nye motorveien. Vi har allerede bedt Statens vegvesen om å utrede to alternative innkortinger av dagens vei som vil sørge for en kortare vei til ny E39 enn i dag. Nå ser vi behovet for å be Statens vegvesen se nærere på flere sider av veien. Da får vi et solid grunnlag før vi tar den endelege vurderingen, sier samferdselsministeren i en pressemelding.

– Den klare forventningen min er at utredningen skal være klar innen neste sommer, sier Hareide, vel vitende om at det ikke blir han som statsråd som vil motta den.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.