Ber om krisepenger til Karmøy

KrF-leder Dagfinn Høybråten mener regjeringen har brutt løftene om billig kraft til Hydro på Karmøy, og nå må stille opp med omstillingsmidler.
KrF-leder Dagfinn Høybråten mener regjeringen har brutt løftene om billig kraft til Hydro på Karmøy, og nå må stille opp med omstillingsmidler. (Bilde: Scanpix)
  • Industri

Tidligere denne uken gikk skipsverftet Karmsund Maritime Service konkurs.

Løftebrudd

I dag mister 450 ansatte ved Hydro Aluminium jobben, og med underleverandører snakker vi sannsynligvis nærmere 2000 totalt.

I går besøkte KrF-leder Dagfinn Høybråten Hydro på Karmøy, og han oppfordrer nå til handling, skriver Dagbladet. Høybråten mener regjeringen har brutt løftene om rimelig kraft til aluminiumsfabrikken.

– De hadde muligheten ved hjemfallssaken, men gikk ikke inn for det. Så kom finanskrisen, som bidro til at man ikke investerer i ny fabrikk, sier han.

Ser på saken

Kommunal- og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa sier at man nå går gjennom statusen for Karmøy og ser på hva man kan stille opp med.

– Dette arbeidet gis høyeste prioritet. De som nå er i en akutt krise trenger avklaring raskt. Vi skal også ha på plass en beredskap for nye lokalsamfunn som kan bli rammet i løpet av året, sier Kleppa.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå