SAMFERDSEL

Bensin-sterk diesel

21. feb. 2003 - 07:53

En av de større nyhetene på den internasjonale bilutstillingen i Genève, som åpner i begynnelsen av mars, blir ganske sikkert Fords nye Focus C-Max. Ford knaller til med en råsterk dieselmotor.

Focus C-Max er en mellomstor femseters fleraktivitets familiebil. Bilen har såkalt fleksibelt baksete, en løsning som sies å gi svært god plass med to personer bak.

-De færreste trenger egentlig flere enn fem seter, sier sivilingeniør og visepresident Derrick Kuzak, som har ansvaret for selskapets produktutvikling i Europa.

Blant de viktigste tekniske nyhetene er to nye 1,6 liters turbodieselmotorer med commonrail-basert direkteinnsprøyting.

Motorene er like sterke som bensinmotorer var for fem år siden (100 eller 135 hk) - men har 20-30 prosent høyere dreiemoment enn like store bensinmotorer samtidig som de har lavere utslipp - og hører hjemme i den nye generasjonen som Ford og Peugeot/Citroën har utviklet sammen.

C-Max kan også leveres med en 1.8-liters bensinmotor på 120 hk, og en ny sekstrinns girkasse.

Poenget med bilen er ifølge Kuzak å kombinere ekstra plass, allsidighet og komfort med den positive kjøreopplevelsen fra Europas favorittbil.

Bilen som vises i Genève om få dager, er en familiebil med løsninger som stemmer med moderne menneskers vektlegging av en aktiv livsstil.

C-Max er klar for produksjon, og vil være på plass i Norge til høsten.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.