IKT

Bensin og bilde

Finn Halvorsen
18. mars 2004 - 13:10

Proffotografen har vært på oppdrag. Han trenger bensin, kanskje en pølse, og mens han spiser kan han nå uten videre dikkedarer sende bildet direkte til desken fra sitt avanserte Nikon D2H digitalkamera.

Telenor og Nikon-importøren Interfoto har for første gang i verden laget en løsning som overfører digitale bilder direkte fra kamera til mottaker via offentlige WLAN soner (Wireless Local Area Network).

Med trådløs sone kan fotografene sende store bildefiler med ADSL hastighet. Dette betyr i praksis at man kan sende bilder med større oppløsning, eller flere bildefiler langt raskere enn tidligere.

Nikon er med proffkameraet D2H først i verden med å integrere en WLAN-sender i et kamera. Flere kommer ganske sikkert til etter hvert. Nikons WT-1 trådløse sender har i dag en kapasitet på 11 Mbit/s og en rekkevidde på 100-200 meter.

Interfoto samarbeider med Telenor for å utvikle konseptet ytterligere med enda flere og bedre bruksområder.

- Med 300 trådløse soner over hele Norge, har Telenor vært en pioner i å tilby både profesjonelle og vanlige folk tilgang til rask Internett-tilgang i det offentlige rom. Vi skal fortsette å bygge ut trådløse soner, og samarbeidet med Nikon er en god illustrasjon på hva trådløse soner kan brukes til, sier Stein Andre Larner som er markedssjef for trådløs sone i Telenor.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.