KRAFT

Bellonas 101 løsninger

BRETTER UT SVARENE: Her er noen av Bellonas 101 klimaløsninger. De blir også å finne i et hefte som deles ut på Rema-butikker over hele landet.
BRETTER UT SVARENE: Her er noen av Bellonas 101 klimaløsninger. De blir også å finne i et hefte som deles ut på Rema-butikker over hele landet. Bilde: Bellona
Kjetil Malkenes Hovland
1. des. 2009 - 10:12

Bellona har lagt fram 101 klimaløsninger på nettet og i et hefte som skal deles ut på alle landets Rema 1000-butikker.

Blant tiltakene som legges fram er en kraftfull oppgradering av vannkraften, oppgradering av elnettet, storstilt energieffektivisering, småkraft og vindkraft og mye mer.

Blant tiltakene som legges fram er en kraftfull oppgradering av vannkraften, oppgradering av elnettet, storstilt energieffektivisering, småkraft og vindkraft og mye mer.101 KLIMAIDEER: – Bellona presenterer 101 løsninger for å vise at løsningene på vår tids største utfordringer finnes – det er bare å ta dem i bruk, sier Bellona-leder Frederic Hauge Johannessen, Sara

Les alt sammen på 101 Solutions-nettsiden.

– Ta løsningene i bruk

– Bellona presenterer 101 løsninger for å vise at løsningene på vår tids største utfordringer finnes – det er bare å ta dem i bruk, sier Bellona-leder Frederic Hauge i en pressemelding.

Av Bellonas 101 ideer er 27 av dem innen fornybar energi, 19 innen transport, 13 innen industri, 13 innen bygg og 13 innen landbruk. Også CO2-fangst og -lagring trekkes fram som viktig, og industriklyngen på Mongstad fremheves spesielt som en av løsningene på framtidens utfordringer.

Bellona har tidligere lagt fram planer om Sahara Forest Project, et algeprosjekt i ørkenen de mener kan løse mange problemer: Les saken her

Mange ingeniørløsninger

Også saltkraft, jordvarme og en rekke mer eller mindre kjente ingeniørløsninger fremheves som løsninger på klimautfordringene som skal omfattes av en ny klimaavtale.

– Denne kunnskapen bør gjøre det umulig for verdens klimaforhandlere å ikke finne fram til en god og ambisiøs klimaavtale, sier Hauge.

Men de 101 løsningene som miljøstiftelsen legger fram nå, krever politisk mot å gjennomføre.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre

Etterlyser politisk mot

«Den største trusselen mot klimaet er likegyldighet og en følelse av avmakt. Mange av oss tenker at dette sikkert kommer til å gå bra, men utfordringene vi står overfor krever ekstraordinær innsats – nå,» skriver Bellona på nettsiden, hvor de etterlyser politiske ledere med mot.

«Derfor trenger verden mer enn noensinne modige statsledere som skaper engasjement og håp, som tør å gå foran og påta seg forpliktelser, som våger å iverksette kraftige utslippskutt selv om ikke andre gjør det samme. Kloden vår trenger en ambisiøs klimaavtale. Men dit kommer vi ikke uten at noen tar det første skrittet. Det krever mot å gå mot strømmen, ta upopulære avgjørelser og tenke lenger enn neste meningsmåling og valg.»

Bellona er FNs offisielle samarbeidspartner under arrangementet HopenhagenLIVE under København-møtet som begynner neste uke. Dette er klimamøtets vindu mot verden, og Bellona skal ha en paviljong på rådhusplassen i byen sammen med Statkraft.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.