BYGG

Beklager Søftelands avgang

Vegdirektør Olav Søfteland, på pressekonf. 11.04.07 om tunnelskandalen på E18 i Vestfold
Vegdirektør Olav Søfteland, på pressekonf. 11.04.07 om tunnelskandalen på E18 i Vestfold Bilde: Jarle Skoglund

Både NITO og Tekna berømmer Søfteland og hans arbeid.

Vegdirektør Olav Søfteland ba i går om permisjon etter at Hanekleiv-rapporten ble lagt fram. Granskningen av ulykken i Hanekleivtunnelen viser at det har vært «uavklarte ansvarsforhold» knyttet til arbeidet, og at dette var medvirkende til at deler av taket i tunnelen raste ned.

– Det er med beklagelse NITO Statens vegvesen har mottatt informasjon om at Vegdirektøren har tatt permisjon fra sin stilling, sier Siw Tyldum, etatsgruppeleder for NITOs medlemmer i Vegvesenet.

I praksis går han av som vegdirektør. Søfteland fyller 70 år 8. november. Han har vært veidirektør siden 1992.

Stor forståelse

– Vi har stor forståelse for hans beslutning slik situasjonen nå er og med tanke på de videre undersøkelser som skal skje, men beklager at han går av, sier Siw Tyldum, NITOs etatsgruppeleder i Statens Vegvesen.

Tyldum viser til at Søfteland har vært kontroversiell som leder, også internt, men beklager likevel hans avgang.

– Han har ei lang og god karriere bak seg og som toppleder har han selvsagt til tider vært kontroversiell, både internt og eksternt.

Skulle fortsatt

Tyldum understreker at det er resultatene som teller og at Statens Vegvesen i år har fått sitt beste budsjett på svært mange år.

– Dette sier en hel del om innsatsen Vegdirektøren har lagt ned for etaten, sier hun.

Ligger i det i dette at Nito hadde sett at Søfteland fortsatte som Vegdirektør?

– Ja, det gjør det. Det mener åpenbart statsråden også siden hun tidligere har bedt ham om å sitte ut over 70 årsdagen. Den prosessen vi har vært gjennom nå har fått mye fokus, men Statens Vegvesen og vegdirektøren er mye mer enn Hanekleiv. Søfteland har vært en god leder, totalt sett, sier Tyldum.

Tyldum vil også berømme den permitterte Vegdirektøren for er hans store vilje og evne til samarbeid med de ansattes representanter, de tillitsvalgte.

– Det har i min tid som hovedtillitsvalgt vært et eksempel til etterfølgelse for andre ledere, sier Siw Tyldum.

God leder

Også Tekna berømmer Søfteland for hans gode forhold til organisasjonene.

– Søfteland var jo en av grunnleggerne av Tekna Statens vegvesen, sier Kirsti Kaupang Galleberg, hovedtillitsvalgt for Tekna i Statens Vegvesen.

– Søfteland har alltid vist at han har sett viktigheten av et godt samspill med de ansattes organisasjoner. Vi vil derfor berømme ham for hans store vilje og evne til samarbeid med de ansattes representanter, oss tillitsvalgte. Dette har i min tid i tillitsvalgtapparatet vært et eksempel til etterfølgelse for andre ledere i Staten, sier Galleberg.

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.