Beijer slipper egne PLS-er, døpt Nexto

Det blir ”business as usual” med Mitsubishi.

Christian Borge i Beijer med den første PLSen som bærer selskapets navn.
Christian Borge i Beijer med den første PLSen som bærer selskapets navn.
25. sep. 2013 - 17:25

Ifølge Christian Borge hos Beijer Electronics fyller PLS-serien hull i Mitsubishis produktspekter, og medgir at porteføljene til en viss grad overlapper hverandre.

Les også: Mitsubishi og Wago PLS-er fra Elfa

Sterk på standarder

Høydepunktene i Nexto-serien er bakplan med Ethercat og programmering med Codesys. Både kommunikasjonsløsningen og programmeringsverktøyet har omfattende utbredelse. Ethercat-foreningen har et par tusen medlemmer, og er blant de kjappeste, deterministiske automatiseringsnettverkene der det snurrer på 100 Mhz.

Borge forteller at det er tre typer modermoduler, eller bakplan. Det er plass til 12, 16 eller 24 I/O- eller kommunikasjonsmoduler i hvert. De samme bakplanene benyttes for å ekspandere systemet. Det er bare å kople til en Ethercat-kabel mellom bakplanene. Med kobberkabel kan de plasseres inntil 100 meter fra hverandre.

Les også: Beijer har ansatt ny avdelingsleder i Bergen

Ekstrem distribusjon

Setter du inn en mediakonverter med fiber kan det være flere kilometer mellom maskinene. Borge peker på at det kan være en kjekk måte å implementere redundansløsninger for tuneller, hvor det er krav til plassering av en kontroller ved hver åpning.

CPU-ene leveres i tre versjoner, med fire, seks eller åtte GByte minne. Borge understreker at det ikke er nødvendig med batteri for å holde på informasjonen. Han mener det er et lite miljøbidrag.

Skal selges global

Det er CPU-varianter med en eller fire Profibus DP-porter, hvorav et par kan brukes for redundans. Med unntak av minstemann har maskinene to individuelle Ethernet-porter. To serieporter er også på plass, en for RS232 og en for RS422 eller RS485.

Det hører med til historien at Beijer har kjøpt 15 prosent av brasilianske Nexto. Thorbjørn Ruud, daglig leder hos Beijer, forklarer at de vil markedsføre PLS-systemet globalt. Hittil har selskapet avdelinger i rundt 20 land. Samtidig kan Beijer kun selge Mitsubishis produkter i Skandinavia.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.