Beijer byr på styring i tre nivåer i automatiseringshierarkiet

Samtidig kan selskapets TxB-paneler nå kjøre bevegelsesstyring, såkalt soft-motion.

Beijer slipper bevegelsesstyring (soft-motion) i operatørpaneler, fra tidligere kan kjører panelene også soft-control.
Beijer slipper bevegelsesstyring (soft-motion) i operatørpaneler, fra tidligere kan kjører panelene også soft-control.
7. okt. 2013 - 09:24

Vi starter i bunnen med Crevis NA-9379 programmerbare I/O.

For enklere styringsoppgaver

Christian Borge hos Beijer forteller at I/O-modulene har PLS-funksjonalitet, basert på software fra Codesys. Det kan være inntil 500 signaler per modul.

Det er en halv megabyte minne for brukerprogrammer. Han forteller at løsningen er tiltenkt enklere styringsoppgaver.

Ny Mitsubishi PLS

Neste nivå på automatiseringstreet er arbeidshesten, PLS-en. Her byr selskapet på to fabrikanter, maskiner under eget varemerke og Mitsubishi. Sistnevne har ”alltid” vært i stallen til Beijer. Nå er den japanske produsenten på gang med en ny råtass i for selskapets Q-system, døpt V-serien.

Borge forklarer at den er rundt ti ganger kjappere enn U-serien. Den bruker standard SD-kort (Secure Digital) til lagring av programmer.

- Det kan være kjekt dersom en ønsker å sende et program som vedlegg i en e-post, sier han.

Les også: Beijer lanserer PLS-er under eget varemerke

Panelene tar kontrollen

Christian Borge i Beijer med den første PLSen som bærer selskapets navn.
Christian Borge i Beijer med den første PLSen som bærer selskapets navn.
 

Vi løfter oss nok et hakk i automatiseringshierarkiet. Beijer lanserte styringsfunksjonalitet, soft-control, i flere av panelene som bærer selskapets navn. Codesys fikk jobben, og benyttes som programmeringsverktøy.

Kenneth Abrahamsen forteller at styringsmulighetene i panelene, type TxB fra 7 til 15 tommer i første omgang, nå utvides med bevegelsesstyring (soft-motion). Codesys er igjen leverandør av software-plattformen. Panelene kjører på operativsystemet Windows CE.

Superrask kommunikasjon

Abrahamsen forteller at panelene kan kjøre både kjøre konvensjonell- og bevegelsesstyring samtidig. Applikasjonsminnet er 1,4 Gigabyte, noe han mener tilfredsstiller selv de mest krevende oppgaver. Kommunikasjonen til feltutstyret, i hvert fall motorene, gjøres med raske Ethercat, en industrielt Ethernet-løsning med deterministiske sanntidsegenskaper blant de aller beste.

 

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.