KRAFT

Behandler flere søknader

- RENESSANSE: U-land har og vil fortsette å ha et enormt behov for økt energiproduksjon i framtiden. - Her ser jeg at Norge, med sin betydelige kompetanse på vannkraft vil kunne oppleve en renessanse med det fokuset vi har på klima, sa Haga på Energirådets møte.nylig ettermiddag.
- RENESSANSE: U-land har og vil fortsette å ha et enormt behov for økt energiproduksjon i framtiden. - Her ser jeg at Norge, med sin betydelige kompetanse på vannkraft vil kunne oppleve en renessanse med det fokuset vi har på klima, sa Haga på Energirådets møte.nylig ettermiddag. Bilde: Gorm Kallestad / Scanpix
Tore Stensvold
7. okt. 2008 - 14:30

Satsingen på fornybar energi får positive følger ofr NVE.Budsjettet økes med 35 millioner kroner i Statsbudsjettforslaget. Pengene skal gå til å øke kapasiteten for å behandle flere søknader for miljøvennlige energiprosjekter.

Miljøprofil

Det omfatter behandling av konsesjonssøknader til vindkraft, vannkraft og annen fornybar energi.

- Dette er et stort løft for satsingen på fornybar energi. NVE har kø av konsesjonssøknader på vann- og vindkraft. Å få realisert enda flere konkrete prosjekt innen vann- og vindkraft er viktig både av hensyn til å redusere utslippene av klimagasser og for kraftforsyninga i landet, sier olje- og energiminister Terje Riis-Johansen.

På toppen

Årets økning på 35 millioner kroner kommer på toppen av fjorårets ekstratiltak. Da ble kapasiteten til å behandle konsesjonssøknader øket med 50 prosent.