ENERGI

Begrensninger på utenlandskablene til 2024

Ledningsprosjekter på Sørvestlandet begrenser alle mellomlandsforbindelsene.

Både de fire Skagerrak-kablene til Danmark, NorNed-kabelen til Nederland og den nye Nordlink-kabelen til Tyskland påvirkes av linjearbeidene i Sør-Norge. Kabelen til England (North Sea Link) er ikke ferdig før i 2021, mens kabelen til Skottland (Northconnect) ikke engang er vedtatt.
Både de fire Skagerrak-kablene til Danmark, NorNed-kabelen til Nederland og den nye Nordlink-kabelen til Tyskland påvirkes av linjearbeidene i Sør-Norge. Kabelen til England (North Sea Link) er ikke ferdig før i 2021, mens kabelen til Skottland (Northconnect) ikke engang er vedtatt. Illustrasjon: Kjersti Magnussen, TU
4. nov. 2020 - 18:34

Alle mellomlandsforbindelsene mellom Norge og kontinentet er knyttet til strømnettet på Sørvestlandet. Fram til neste høst vil det i lange perioder ikke være mulig å utnytte kapasiteten på kablene fullt ut samtidig, på grunn av arbeider på ledningsnettet mellom Kristiansand og Sauda, som Statnett kaller «Vestre korridor».

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.